UFORSTÅENDE: :Arvid Sjødin, som er forsvareren til én av de terrorsiktede. stiller seg uforstående til at hans klient fortsatt må sitte varetektsfengslet med full isolasjon. FOTO: HÅKON MOSVOLD LARSEN/ SCANPIX
UFORSTÅENDE: :Arvid Sjødin, som er forsvareren til én av de terrorsiktede. stiller seg uforstående til at hans klient fortsatt må sitte varetektsfengslet med full isolasjon. FOTO: HÅKON MOSVOLD LARSEN/ SCANPIXVis mer

Politiet frykter nye lekkasjer i terrorsaken

De tre mistenkte må derfor fortsatt sitte i full isolasjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): Det ble i dag avholdt fengslingsmøter for alle de tre som er siktet for å ha planlagt én eller flere terrorhandlinger på norsk jord. For alle de tre konkluderte Oslo tingrett med at sakene deres ikke står i noen vesentlig annen stilling enn under fengslingsmøtene for rundt to uker siden.  

Mikael Davud (39) anket kjennelsen på stedet, mens David Jakobsen (31) og Shawan Sadek Saeed Bujak (37) vil drøfte spørsmålet med sine forsvarere før de tar stilling til eventuell anke.

Frykter lekkasjer De tre er varetektsfengslet i fire uker med brev-, besøks- og medieforbud. Dagens kjennelse mandag innebærer at de også må sitte i fullstendig isolasjon i hele perioden. Bakgrunnen for dette er de anonyme lekkasjene til media som har vært i saken. I kjennelsene viser nemlig retten til disse, og sier at den anser det som sannsynlig at de siktede også i framtida kan komme til å motta informasjon det av etterforskningshensyn er viktig at de ikke får  

Uforstående Forsvareren til Shawan Sadek Saeed Bujak, Arvid Sjødin, stiller seg uforstående til rettens begrunnelse for fortsatt isolasjon.

 -Jeg synes denne begrunnelsen er uheldig, forteller han til Dagbladet.  

— Alt som er verdt å lekke i denne saken er allerede lekket. Det er derfor ikke noe behov for fortsatt isolasjon, sier han.  

Sjødin har ennå ikke bestemt seg om han kommer til å anke kjennelsen. 

Kan bli løslatt For Bujaks del har tingretten vurdert mistankegrunnlaget på nytt, i og med at han har begjært seg løslatt. Tingrettsdommer Terje Lundby Michaelsen sammenlikner sakene til Bujak og Jakobsen og mener at grunnlaget for mistanke «er noe tynt» for Bujaks del, slik lagmannsretten mener det er for Jakobsens. Michaelsen deler imidlertid også lagmannsrettens vurdering når det gjelder beviser som ennå ikke er framlagt.

Fra forsvarerhold blir kjennelsene tolket slik at Jakobsen og Bujak må løslates såframt PST ikke kommer med noe nytt ved neste fengslingsmøte om to uker.