Politiet frykter «Tinder-morder» kan ha drept flere

Skal ha kvalt og voldtatt flere kvinner etter å ha fått kontakt med dem gjennom datingtjenester.

SIKTET: Mannen som omtales som «Tinder-morder» er siktet for drap, voldtekt og frihetsberøvelse. Foto: NTB Scanpix
SIKTET: Mannen som omtales som «Tinder-morder» er siktet for drap, voldtekt og frihetsberøvelse. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De aller fleste bruker datingstjenester for å finne den store kjærligheten, men som med alt annet kan det også misbrukes av mennesker med onde hensikter.

Amerikansk politi mener nemlig at en 27-åring har brukt appen Tinder til å komme i kontakt med kvinner, for så å misbruke dem. Nå her han tiltalt for å ha kvalt en kvinne til døden.

Drapet skjedde i Queens, men New York-politiet knytter også 27-åringen til en voldtekt i Brooklyn etter DNA-funn. De undersøker også om han kan ha begått flere drap og voldtekter av kvinner han har møtt gjennom Tinder og andre apper, skriver The New York Times.

Mannen er kjent for politiet, blant annet for flere voldshendelser mot kvinner han datet tilbake i 2011. Han har også fortalt etterforskere at han har gjennomført flere lovbrudd.

Arrestert i Los Angeles

Forrige uke ble 27-åringen pågrepet i Los Angeles, etter omfattende spaningsarbeid av politiet. Siden de fant en kvinnen drept i Queens, med alle tennene slått ut, har de nemlig vært mistenksomme på mannen, ifølge magasinet Rolling Stone.

Politiet har forklart at de fulgte ham til et hotellrom, hvor de ble vitne til at 27-åringen holdt en kvinne fanget etter at han skal ha voldtatt henne. Mannen skal ha kommet i kontakt med kvinnen i forbindelse med en drosjetur gjennom appen Uber.

For hendelsen i Los Angeles ble mannen siktet for drapsforsøk, voldtekt og frihetsberøvelse.

- Fellesnevneren for disse to sakene - hvor en ble drept, og en annen voldtatt - er at de har kommet i kontakt gjennom datingtjenester, sa etterforskningsleder i New York-politiet Dermot Shea på en pressekonferanse torsdag.

Skal ha tilstått flere drap

Ifølge New York Daily News skal 27-åringen i avhør ha hevdet at han står bak seks drap totalt. Men politiet har ikke funnet bevis som tilsier det ennå.

- Mannen er kjent for politiet, og vi tror at han systematisk benytter seg av datingtjenester for å komme i kontakt med kvinner og mishandle dem, sa Shea.

Kjennetegnet for ugjerningene skal være at mannen kveler ofrene sine før han voldtar dem. I juni meldte ekskjæresten ham til politiet for kvelning.

Selv om det hersker stor tvil rundt 27-åringens tilståelser, tror New York-politiet at de vil kunne avsløre flere lovbrudd.

- Det kan finnes flere offer, sa Shea og fortalte at politiet ser gjennom mannens nettlogg i håp om å finne flere.

Nekter straffskyld

I et fengslingsmøte mandag, nektet mannen straffskyld på alle punkter.

I en uttalelse til Rolling Stone beskriver Tinder mannens handlinger som hjerteskjærende.

- Våre tanker går til de pårørende, og vi vil fortsette å samarbeide med politiet i forbindelse med etterforskningen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer