Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet fryktet eksplosjon i Bergen

Storbrann like ved lager flydrivstoff-lager. Fire barn i avhør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) : Politiet prøver nå finne årsaken til storbrannen i en sjøbod som blant annet rommet en dykkerforretning i Sandviken i Bergen.

Det var lenge frykt for et lager med rundt 2000 liter flydrivstoff like ved skulle ta fyr, og brannvesenet er ennå bekymret for gassflasker inne i dykkerforretningen. Selve brannen er imidlertid i ferd med å slukkes.

- Jeg regner med at vi nå har hodet over vannet. Brannen er nå under kontroll, selv om vi ikke helt tør si at eksplosjonsfaren er over ennå, sier operasjonsleder Bjarne Flokenes i Hordaland politidistrikt til Dagbladet.no.

Politioverbetjenten sier at den påfølgende brannen i fjellsida i Sandviken, etter at gnister slo over i skogen, også er under kontroll.

- Nå gjelder det å få kjølt ned brannstedet, slik at det blir mulig å ta seg inn, sier Flokenes.

10-åringer i avhør

Bergenspolitiet bekrefter i kveld at tre gutter og ei jente er tatt med til avhør i forbindelse med storbrannen.

- Vi har tatt hånd om fire barn i tiårsalderen.Vi er interessert i å vite hva de har sett, sier innsatsleder Gustav Landro til Bt.no.

Han understreker imidlertid at politiet foreløpig ikke kobler barna til selve brannen.

image: Politiet fryktet eksplosjon i Bergen

Ifølge politiet skal en ansatt ved dykkesenteret skal ha jaget vekk barna fra taket da den voksne mannen så det som ble starten på brannen.

- Vi har brakt dem inn fordi de var der like før brannen. Derfor er de inne til en samtale, sier Flokenes.

Eksplosjonsfare

Det var klokka 17.29 fikk politiet melding om brann i en sjøbod i Bergen.

- Det er snakk om de gamle sandviksbodene. En dykkerforretning står i brann og det er ikke kontroll over situasjonen, sa operasjonsleder Bjarne Flokenes i Hordaland politidistrikt til Dagbladet.no i de hektiske første minuttene.

Det er to grunner til at politiet frykter eksplosjon.

- I dykkerforretningen er det flasker som kan eksplodere. I nærheten er det også en sjøflyhavn hvor det er lagret mye bensin, sier Flokenes.

- Lukk vinduene

image: Politiet fryktet eksplosjon i Bergen

Beboere i området ble i kveld bedt om lukke dører og vinduer fordi brannvesenet ikke kjenner innholdet i røyken som velter innover tettstedet.

Et sjøfly og et splitter nytt helikopter som står ved kaia var også i ferd med å bli flammenes rov, men skal ha blitt berget.

- Vi har med acetylen og oksygen å gjøre. Det er veldig eksplosjonsfarlig, fordi det er så flyktige forbindelser. Derfor har vi tatt ut en sikkerhetsavstand på 350 meter, sa Bjarne Flokenes til Dagbladet.no.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!