Politiet fryktet flukt

SKIEN (Dagbladet): - Vi var ekstra på vakt da det kom folk fra Israel for å besøke Hosein. Det kan jeg bekrefte, sier etterforskningsleder Jon H. Borgen til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han understreker at rømningsfare er den viktigste grunnen til at politiet nå vil holde drapssiktede Gamal Hosein i fengsel.

Det ble slått en jernring rundt Hosein da han holdt sin private minnestund over Gry på Kilebygda kirkegård onsdag ettermiddag. To timer før den drapssiktede fikk slippe til på kirkegården, saumfarte politiet områdene ved kirken for å sjekke mulige fluktveier og eventuelle hjelpere.

Under den et kvarter lange minnestunden ble Hosein bevoktet av minst fem politifolk.

Dagbladet skrev i går at politiet fryktet at Gamal Hosein ville forsøke å flykte fra fengselet, etter en samtale han hadde med sin bror på Skien politistasjon. Samtalen foregikk på hebraisk med tolk til stede. Tolken måtte forklare seg om samtalen for politiet etterpå, og da skal det ha kommet fram ting som forsterket frykten for en mulig flukt.

Etterforskningsleder Borgen sier at politiet ikke har kjennskap til «noen konkrete fluktplaner», men han bekrefter at beredskapen var ekstra høy etter at det kom personer fra Israel, og at politiet frykter at siktede vil flykte ut av landet om det er mulig.

Borgen vil ikke kommentere hva som kom fram under samtalen med brødrene.

FLUKT: Her sjekker politiet områdene ved Kilebygda kirke snaue to timer før drapssiktede Gamal Hosein får holde sin private minnestund.