DØDSULYKKE: En person omkom i en ulykken etter en politijakt ved Vigeland i Vest-Agder i natt. Spesialenheten for politisaker etterforsker hendelsen. Foto: Bastian
DØDSULYKKE: En person omkom i en ulykken etter en politijakt ved Vigeland i Vest-Agder i natt. Spesialenheten for politisaker etterforsker hendelsen. Foto: BastianVis mer

- Politiet fulgte etter da de hørte ulyder fra bilen

Mann i 30-åra døde i ulykke etter politijakt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet:) En person døde i en trafikkulykke ved Vigeland i Lindesnes klokka 01.11 natt til i dag.

Spesialenheten for politisaker var i dag tidlig på vei til ulykkesstedet, og etterforsker nå dødsulykken.

Ifølge lokalavisa Lindesnes skal politiet ha stått på et kjøpesenter, da mannen kom kjørende forbi. Avisa skriver at politiet fulgte etter fordi det var ulyder i bilen. Ikke mange hundre mer unna skjedde den fatale ulykken.

Undersøker politiet Knut Wold ved Spesialenheten for politisaker, forteller at det var en mann i 30-åra som omkom i ulykken. Han bekrefter også at mannen ble forfulgt av poliiet.

- Litt over klokka ett ble vi orientert om en kollisjon mellom en personbil og et vogntog. Politet var involvert i selve hendelsesforløpet, og føreren av personbilen omkom i ulykken. Han var aleine i bilen, sier Wold til Dagbladet.

Han forteller at Spesialenheten har sendt to etterforskere til Kristiansand for å undersøke polititjenestemennenes tjenesteutøvelse i forbindelse med ulykken.

- Det vil alltid bli iverksatt etterforskning av politiet når en person omkommer eller blir alvorlig skadd, og politiet er direkte involvert, sier Wold.

Usikre omstendigheter Wold sier han ikke vet hvor lenge politiet forfulgte personbilen før ulykken.

- Dette var en reell bilforfølgelse, og politiet ønsket å stanse den involverte bilen. Jeg vet foreløpig ikke hvor mange tjenestemenn som var involvert, hvor lenge forfølgelsen varte eller hvorfor det var en forfølgelse, sier han.

Bastian fra Lindesnes bor omtrent én kilometer unna ulykkesstedet, han hørte lyden av kollisjonen i natt.

- Det var veldig skremnende og dramatisk. Jeg hørte et skikkelig smell - det var som en eksplosjon. Så da kjørte vi bort til dette stedet på E39 og kikket, etter et par minutter kom helikopter, sykebil, krimteknikere også videre, sier han til Dagbladet.