Politiet fulgte pedo-blogg

Joseph Duncan avslørte aldri oppholdssted i den stadig sykere bloggen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Dagbladet.no skrev tidligere denne uka om sexforbryterens blogg der leserne i månedsvis kunne følge kampen han førte mot sine indre demoner.

De siste innleggene viser at ondskapen i ham vant, og tre dager etterpå ble Shasta Groenes (8) familie funnet drept. Jenta og savnete hennes bror skal ha blitt misbrukt av den pedodømte 42-åringen.

Desperat jakt mot klokka

- Vi fulgte med på bloggen i håp om at han skulle avsløre hvor han oppholdt seg, men det gjorde han aldri, sier polititalsmann Jeff Skuza i Fargo-politiet i Nord-Dakota.

Duncan bodde i distriktet hans inntil han rømte fra en barnemishandlings-siktelse i mai. Han fortsatte å skrive innlegg i sin makabre logg mens han var på rømmen. Påtalemyndighetene var også kjent med nettstedet, men var like maktesløse overfor sexforbryteren. 11. mai leste de følgende:

- Jeg er redd, alene og forvirret. Reaksjonen min er å slå tilbake mot de som jeg mener har skyld for at jeg har det fælt - samfunnet. Jeg skal skade samfunnet så mye jeg kan, og så dø.

Misbrukte barna

Nå fikk politiet det virkelig travelt, men ante ikke hvor Duncan ville slå til.

LEKTE KATT OG MUS: Pedofile Joseph Edward Duncan III lot politiet og leserne få vite hva han skulle, men ikke hvor. Foto: SCANPIX
LEKTE KATT OG MUS: Pedofile Joseph Edward Duncan III lot politiet og leserne få vite hva han skulle, men ikke hvor. Foto: SCANPIX Vis mer

- Vi fryktet at han skulle misbruke noen eller begå selvmord, sier Skuza til Wired News.

Forrige lørdag fant de endelig Duncan på en restaurant i Idaho med 8-årige Shasta. Hennes 9-årige bror er fortsatt savnet, men politiet har funnet levninger som er sendt til DNA-analyse. I avhør har Shasta fortalt at 42-åringen misbrukte barna gjentatte ganger, og at han bandt fast foreldrene.

Politiet opplyser ikke når de først oppdaget bloggen eller hva de gjorde før å avsløre Duncan ved hjelp av de elektroniske sporene han etterlot hver gang han førte nye innlegg.

EN SEXFORBRYTERS BEKJENNELSER: På bloggen kan du lese utviklinga fra måned til måned. fifthnail.blogspot.com
EN SEXFORBRYTERS BEKJENNELSER: På bloggen kan du lese utviklinga fra måned til måned. fifthnail.blogspot.com Vis mer
OFFERET: Shasta og broren ble kidnappet 16. mai, mens foreldrene og den ene storebroren ble drept i deres hjem.