Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet ga død mann ankefrist

RØYKEN Dagbladet): Den 78 år gamle mannen fikk hjerteanfall, døde i bilen og forårsaket en alvorlig utforkjøring. Nå har han fått brev fra politiet i Drammen!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I brevet får han spørsmål om han vil påkjære avgjørelsen om å henlegge etterforskningen av dødsulykken. Fristen er tre uker!

Hjertesyk

- Det var ille at onkelen min døde under bilturen. Men når politiet sender brev til ham om at han kan anke avgjørelsen om at jeg ikke hadde skyld i ulykken, synes jeg det blir helt vilt. Dette trodde jeg ikke var mulig - hvor går grensen? spør vaktmester Svein Bjerknes (37).

Han har hatt en tøff tid etter at hans 78 år gamle onkel døde i passasjersetet hans og veltet over ham slik atBjerknes mistet kontrollen over bilen. Ulykken skjedde på Spikkestadveien den 30. november i fjor. Han skulle bringe den hjertesyke onkelen til tannlegen, men kom aldri så langt.

Bilen gikk rundt i lufta og havnet på et jorde. Bjerknes slapp fra det uten skader. Men ved siden av ham lå onkelen død av hjerteanfall.

- Jeg var mistenkt for å ha kjørt uforsvarlig. Til slutt skjønte politiet at det ikke var min skyld. Onkelen min fikk hjerteanfall, ramlet mot meg og døde i bilen der og da, sier Bjerknes.

Nytt sjokk

Han fikk førerkortet tilbake etter tre uker. Etterforskningen av ulykken ble henlagt. Men i januar kom et nytt sjokk. Da fikk den avdøde onkelen et brev fra politiet i Drammen der han blir «underrettet om at mistenktes forhold er henlagt etter bevisets stilling».

Avdøde fikk anledning til å påklage saken til nærmeste overordnede politimyndighet!

Vakthavende Pål Sørensen ved Røyken lensmannskontor, som ikke har vært innblandet i saken, sier til Dagbladet at brevet selvsagt aldri skulle vært sendt.

- Dette er bare å beklage og skyldes en feilføring i journalene, sier Sørensen.