Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet ga student elektrisk sjokk

Fordi han ikke kunne vise ID på skolebiblioteket

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En student på University of California i Los Angeles nektet plent da politiet ba ham om å vise legitimasjon under en påstått rutinekontroll på skolebiblioteket.

Da tok politiet fram elektrosjokkpistolen.

- Tatt fordi han ser arabisk ut

Studentens Advokaten, Stephen Yagman, sier studenten vil saksøke politiet for det han mener er et brutalt maktovergrep og en urettmessig pågripelse.

Episoden skjedde tirsdag kveld, ifølge Los Angeles Times, og en medstudent filmet opptrinnet på avstand.

Studenten, Mostafa Tabatabainejad, har fortalt sin advokat at han ble sjokkert da politiet kom for å sjekke studentenes legitimasjon. Ifølge Yagman trodde han at han ble plukket ut fordi han er av iransk avstamning. 23-åringen er født og oppvokst i LA.

- Fjern hendene!

Tabatabainejad bestemmer seg til slutt for å forlate biblioteket, men faller eller legger seg ned da en politimann skal eskortere ham ut. I videoen hører man 23-åringen rope til politiet at de skal fjerne hendene sine fra ham. Han har fortalt sin advokat at han ikke ville finne seg i å bli plukket ut på grunn av utseendet sitt.

image: Politiet ga student elektrisk sjokk

Studenten roper og skriker for å få oppmerksomhet fra de andre studentene og for å få politifolkene til å slutte.

Da de andre studentene flokker seg rundt, tar politiet fram støtpistolen og gir ham støt. De roper at Tabatabainejad skal reise seg, men da han ikke klarer det, gir de ham støt igjen.

Gransker saken

Ifølge politiet har det lenge vært en del av reglementet at politiet ber studentene om å vise ID når de er på skolebiblioteeket sent på kvelden, som et ledd i sikkerheten på universitetsområdet.

Tabatabainejad ble arrestert for å ha motsatt seg arrestasjon, men ble seinere løslatt.

Ifølge AP er dette tredje gang på en måned at politiets atferd blir kritisert etter at amatørvideoer blir lastet opp på nett.

Politiet etterforsker nå hendelsen, mens studentene planlegger en demonstrasjon fredag formiddag lokal tid. Også Amnesty International, Council on American-Islamic Relations og flere andre menneskerettighetsorganisasjoner ber om en uavhengig gransking av saken. Saken har skapt opphetet debatt på flere amerikanske nettsteder, som Break.com.

STRØMMET TIL: Studentene rømte fra PC´ene og flokket seg rundt opptrinnet på Universitetets bibliotek.
ROPTE OG SKREK: 23 år gamle Mostafa Tabatabainejad satte seg til motverge fordi han mente politiet plukket ham ut fordi han har arabisk utseende.
Hele Norges coronakart