VINSTRA: Onsdag ble en 16 år gammel jente drept på Vinstra. En 16 år gammel gutt er pågrepet for drapet. Wenche Bøe var vitne til det hele. Reporter: Ralf Lofstad. Video: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

Drapet på Vinstra

Politiet går dør til dør etter Vinstra-drapet

Har innført flyforbud etter siktelse mot 16-åring. Politiet tause om mulig gutt ved åstedet.

Politifolk går torsdag ettermiddag dør til dør i nabolaget der ei 16 år gammel jente ble drept på Vinstra i går.

Uniformerte mannskaper går rundt i alle boligene i nærheten av åstedet og gjør samtidig andre undersøkelser i området.

Det er fortsatt sperringer i nabolaget i Gudbrandsdalsbygda, samtidig som det er satt opp et undersøkelsestelt like ved åstedet.

3D-scanning

DØR TIL DØR: Politifolk har i dag gått dør til dør i nabolaget i Vinstra. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
DØR TIL DØR: Politifolk har i dag gått dør til dør i nabolaget i Vinstra. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

Politiets teknikere kartlegger også området rundt åstedet med 3D-skanner. De flytter seg fra sted til sted og gjør målinger.

Politiet har også innført flyforbud med droner og andre fartøyer i en radius på 2,5 kilometer rundt åstedet.

Drapet skjedde utendørs i nabolaget, og nabo Wenche Bøe var en av dem som ble vitne til selve drapshandlingen, som skjedde like før klokka 16 onsdag ettermiddag.

Politiet fikk inn meldingen 15.56 i går, og var etter kort tid på åstedet, der en 16 år gammel gutt ble pågrepet. Politiet tok kort tid etter beslag i det de antar er drapsvåpen.

- Så gutt løpe fra åstedet

Politiet er imidlertid svært sparsommelige med opplysninger om hendelsesforløpet og etterforskningen.

Bøe forteller til Dagbladet at hun så en annen gutt løpe fra åstedet rett før drapet. Dette vil politiet ikke kommentere.

SCANNER: Politiet scanner åstedet med såkalte 3D-scannere. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
SCANNER: Politiet scanner åstedet med såkalte 3D-scannere. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

- Jeg ønsker ikke å kommentere hvem eller hva som var på åstedet, det må vi eventuelt komme tilbake til seinere, sier politiadvokat Stine Rigmor Grimstad i Innlandet politidistrikt til Dagbladet.

Avhørt

Krimteknikere fra Kripos er også på åstedet i dag, og vil bidra med tekniske undersøkelser gjennom dagen.

Samtidig har den 16 år gamle gutten sittet i avhør med politiet. Det er fortsatt uklart om politiet vil begjære ham varetektsfengslet i dag. Han ivaretas nå etter rutiner fastsatt i samarbeid med barnevernet.

VINSTRA: Politiadvokat Stine Rigmor Grimstad sier at siktede er avhørt, men vil ikke si noe om hvordan han stiller seg til skyldsspørsmålet. Reporter: Ralf Lofstad. Video: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

- Han er avhørt. Men jeg ønsker ikke å kommentere nå hva han har sagt.

Politiet ønsker ikke å gå inn på hvordan 16-åringen stiller seg til siktelsen eller om han knytter seg til hendelsen, som skal ha skjedd utendørs i boligområdet Sorperoa.

Gikk på samme skole

Gutten ble pågrepet utendørs av væpnet politi omkring tolv minutter etter at de fikk inn melding.

- Ambulanse var allerede varslet og klar til å komme til unnsetning. Politiet klarerte åstedet, og mens ambulansepersonell tok seg av førstehjelp på stedet, tok politiet hånd om den mistenkte gjerningspersonen, sier etterforskningsleder Svein Morten Liangen i Innlandet politidistrikt.

Det bor drøyt 2500 innbyggere i Vinstra, og begge de involverte var elever ved Vinstra videregående skole. Der skal det i ettermidddag avholdes et medietreff med rektor, ordfører og kommunens prest på skolen.

- Jeg har ingen opplysninger om relasjonen eller om det skal være noen relasjon. Vi ønsker ikke å kommentere det lille vi vet om det, men det er noe vi jobber med å finne ut av, sier politiadvokat Grimstad til Dagbladet.