Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet går fra dør til dør etter likfunn på Sofiemyr

Politiet vil vente til den avdøde på Sofiemyr i Oppegård er identifisert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Sivilt politiet samler nå informasjon etter likfunnet på Sofiemyr i Oppegård.

Pål Bjelland opplyser at politiet foretar en rundspørring hos bedrifter i området rundt der liket ble funnet.

- Det er tjenestemenn fra både Oslo og Follo politidistrikt som gjør dette, sier innsatslederen.

Dagbladets fotograf på stedet sier at sivilt politiet går fra dør til dør med et eget spørreskjema.

Like etter klokka 11.00 i dag ringte Dagbladet en bedrift i nærheten.

FRA DØR TIL DØR: Politiet går nå fra dør til dør for å samle informasjon etter at det i går kveld ble funnet en død person på Sofiemyr i Oppegård.  Foto: Torbjørn Katborg Grønning /  Dagbladet
FRA DØR TIL DØR: Politiet går nå fra dør til dør for å samle informasjon etter at det i går kveld ble funnet en død person på Sofiemyr i Oppegård. Foto: Torbjørn Katborg Grønning / Dagbladet Vis mer

- Jeg snakker med politiet akkurat nå, så det passer litt dårlig, svarte mannen som tok telefonen.

Vil ikke gi info I en pressemelding skriver Oslo-politiet at de ikke vil gi informasjon i Sigrid-saken eller om likfunnet i Follo før den avdøde som ble funnet er identifisert.

- Vi kommer med informasjon med en gang vi har noe mer konkret å fortelle, skriver de i pressemeldinga, og ber om forståelse for dette.
Overtar saken Tidligere i dag ble det kjent at Oslo politidistrikt overtar etterforskningen av likfunnet på Kolbotn.

- Det innebærer at alt som omhandler likfunnet, som kommunikasjon og å  iverkesette etterforskningsmessige skritt, er Oslo-politiets ansvar, opplyser kommunikasjonsrådgiver Christina Ek i Follo politidistrikt.

- Politiet i Follo har vært i kontakt med Oslo politidistrikt. Det er beslutta at Oslo overtar etterforskning videre, og Follo vil bistå dem. Det er de opplysninger jeg kan gi i saken og eventuelle henvendelser må rettes til Oslo politidistrikt, sier innsatsleder Pål Bjelland fra Follo politidistrikt.

Ingen savnet i området Det var i en pressemelding i 00.30-tida i natt at Follo-politiet opplyste om et mulig likfunn i et skogsområde på Sofiemyr i Oppegård kommune.

Politiet opplyste da at det var i forbindelse med et politioppdrag i Oppgård kommune at det ble oppmerksomme på noe som kunne være et lik.

SPERRET: Politiet er har sperret av området rundt funnstedet på Sofiemyr i Oppegård. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
SPERRET: Politiet er har sperret av området rundt funnstedet på Sofiemyr i Oppegård. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer

En politipatrulje oppdaget liket i 21-tiden i går kveld, men kunne ikke før 03.15 bekrefte hva funnet de hadde gjort var.

Politiet visste da verken kjønn eller alder på personen.
- Naturlig med dialog Politioverbetjent Rune Isaksen ved Follo politidistrikt forteller at det ikke er noen savnet-saker lokalt som gir en åpenbar forklaring på hvem personen som er funnet er.

- Det har vært naturlig for oss å ha en dialog med Oslo-politiet i forbindelse med Sigrid-saken, sier Isaksen.

Det er over fire uker siden Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) ble meldt savnet fra Østensjø. Det nye liket ble funnet cirka 18,7 kilometer og 20 minutter med bil fra hennes hjemmeadresse. Sigrids familie er orientert om funnet.
Taktiske etterforskere fra Oslo politidistrikt har vært på stedet i natt.

Avstanden i luftlinje er 12 kilometer.

ETTERFORSKERE: Etterforskere fra Oslo politidistrikt overtar nå saken etter at en død person ble funnet i Sofiemyr i Follo politidistrikt. Foto: Torbjørn Katborg Grønning /  Dagbladet
ETTERFORSKERE: Etterforskere fra Oslo politidistrikt overtar nå saken etter at en død person ble funnet i Sofiemyr i Follo politidistrikt. Foto: Torbjørn Katborg Grønning / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media