Politiet går gjennom PCen til sexsiktet dommer

Ble anmeldt i helga. Tingrettsdommer skal ha antastet jente (11) på toget.

FANGET PÅ FILM: Politiet sier de har sikret seg videomateriale fra overvåkingskameraene på Holmlia stasjon som angivelig viser den siktede tingrettsdommeren og den 11 år gamle jenta. Politiinspektør Hanne Kristin Rohde i Oslo-politiet bekrefter at de har tatt beslag i siktedes PC. Her fra Oslo-politiets analyseavdeling.
Foto: Torbjørn Grønning
FANGET PÅ FILM: Politiet sier de har sikret seg videomateriale fra overvåkingskameraene på Holmlia stasjon som angivelig viser den siktede tingrettsdommeren og den 11 år gamle jenta. Politiinspektør Hanne Kristin Rohde i Oslo-politiet bekrefter at de har tatt beslag i siktedes PC. Her fra Oslo-politiets analyseavdeling. Foto: Torbjørn GrønningVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En respektert tingrettsdommer på Østlandet, bosatt i Oslo, ble mandag pågrepet av Oslo-politiet da han gikk av toget på Nationaltheatret stasjon på vei hjem fra jobb.

Mannen i 60-åra er siktet for å ha begått en seksuell handling mot en 11 år gammel jente på toget ved Holmlia stasjon. Hendelsen skal ha skjedd på fredag.

- Det er ikke naturlig for siktede å gå av på Holmlia stasjon, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Fanget på film Ifølge eiendomsregisteret har den siktede mannen bolig ved den aktuelle togstrekningen, men flere stasjoner unna det påståtte åstedet.

Politiet bekrefter at de har sikret seg overvåkingsbilder fra både Nationaltheatret og Holmlia stasjon. Bildene fra Holmlia viser angivelig tingrettsdommeren og den 11 år gamle jenta.

Ifølge Rohde anmeldte jentas foreldre forholdet til politiet i helga etter at 11-åringen hadde fortalt dem hva som hadde skjedd. I går ble den siktede mannen avhørt av politiet. Det er foreløpig uklart om avhørene vil fortsette i dag. Jenta skal etter planen avhøres av en dommer på fredag. Derfor er politiet foreløpig svært sparsommelige med opplysninger i saken.

Går gjennom PC Politiinspektør Rohde sier at politiet har sikret seg beslag fra mannens bolig.

- Vi har sikret oss nødvendige beslag, blant annet mannens PC, sier Rohde til Dagbladet.

Ifølge siktedes forsvarer, advokat Tor Erling Staff, nekter mannen straffskyld.

- Min klient nekter enhver for straffskyld. Politiet har siktet ham for seksuell handling. Etter loven den mildeste form for seksuelle overgrep. Han kan ikke forstå at jenta har oppfattet situasjonen som noe seksuelt. Tilfeldigheter vil ha det til at det har blitt en nærhet mellom de to. Jenta skal ha oppfattet den som seksuell. Det er uforstårlig for min klient, sa Staff til Dagbladet i går kveld.

Ifølge TV2 Nyhetene utelukker ikke politiet at mannen kan stå bak flere overgrep.

Politiet vurderer å framstille mannen for varetektsfengsling i morgen.

NEKTER STRAFFSKYLD: Den siktede mannen nekter enhver form for straffskyld, ifølge forsvarer Tor Erling Staff.

Foto: Henning Lillegård
NEKTER STRAFFSKYLD: Den siktede mannen nekter enhver form for straffskyld, ifølge forsvarer Tor Erling Staff. Foto: Henning Lillegård Vis mer