Politiet går ut med etterlysning etter ran og ransforsøk i Rogaland

En blond mann rundt 30 år og en Fiat Duplo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
SR-bank på Domkirkeplassen i Stavanger ble ranet i dag. Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix
Det var både kunder og ansatte i banken da ranet skjedde. Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix
Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix

(Dagbladet): Akkurat en time etter ransmeldingen i Sandnes gikk ransalarmen i ved SR-bank på Domkirkeplassen i Stavanger. 

- Det har vært to hendelser, den ene ved filialen i Sandnes klokka 09.30. Der har det vært et forsøk på ran, men det er ennå ikke bekreftet om vedkommende fikk med seg noe ennå. Den andre hendelsen var ved SR-banks filial i Stavanger klokka 10.35, sier politiinspektør Magnus Jåtun ved Rogaland politidistrikt til Dagbladet.

Samme person Politiet tror det er samme gjerningsperson som står bak begge ransforsøkene, og politiet kan ikke utelukke at ransforsøket i Sandnes var en avledningsmanøver, ifølge Aftenbladet.

Ved SR-bank i Stavanger skal han ha fått med seg noe penger, men Jåtun vet ikke nøyaktig hvor mye det er snakk om.

- Utifra bilder og vitneobservasjoner, tror vi det er samme person, sier Jåtun.

Raneren var ifølge politiet iført sort MC-dress og sort hjelm. Han er beskrevet som rundt 30 år gammel, med lys hud, kort, blondt hår og kraftig ansikt.

I forbindelse med ranet etterlyses en hvit Fiat Duplo påsatt kjennemerke RK 41108.  

- Det er observert en bil av denne typen, som vi ønsker å få stanset og kontrollert, sier Jåtun.

Opplysninger om raneren og bilen gis til operasjonssentralen på politihuset i Stavanger. Tlf. 51899000.

Følger opp kunder Thor-Christian Haugland, konserndirektør for kommunikasjon i SR-Bank, bekrefter for Dagbladet at det ble begått et ran ved deres kontor i Stavanger sentrum klokka 10.36 i dag.

- Ingen personer, verken kunder eller ansatte som var på stedet ble fysisk skadd, sier Haugland.

- Ut over det kjenner vi ikke mer til saken enn at denne personen som begikk ranet forlot stedet, og det har blitt en politisak. Vi har satt i gang våre rutiner for slike situasjoner, og vi følger opp de ansatte og kundene som var der, sier Haugland.

Klokka 09.36 fikk politiet i Rogaland melding om at det hadde blitt observert en væpnet person i eller utenfor Sandnes sparebank i Rogaland.

Politiinspektør Jåtun ved Rogaland politidistrikt forteller at gjerningsmannen truet en vekter ved en verditransport etter at han hadde løpt ut av bankfilialen i Sandnes.

Sjekker identiteter Politiet sjekker identiteten til fire personer som oppholdt seg på et pensjonat i Sandnes, men tror ikke de har tatt gjerningspersonen.

- Nei, per nå er det ikke grunn til å tro det, men vi ønsker å sikre oss kunnskap om hvem disse fire personene er, de kan være høyst aktuelle som vitner. På dette stadiet er all informasjon viktig for oss, sier Jåtun.

Han forteller at det er mange som jobber med de to hendelsene i Rogaland politidistrikt, men at de fortsatt er i innledsningsfasen, så det er mye de ikke vet ennå.

Et øyenvitne forteller at han så en mann rane en verditransport i Sandnes.

- Jeg så verditransporten komme, og til å begynne med var alt helt normalt, men plutselig oppdaget jeg at begge vekterne sto helt stive inntil bilen. En svartkledd person gikk først inn i banken, men kom raskt tilbake og gikk inn i bagasjerommet på vekternes bil. Da trakk vekterne seg bort, forteller taxisjåfør Zaid Samawai til Stavanger Aftenblad.

Ingen skal ha blitt skadd under hendelsen.

Dagbladet følger saken.