Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Terroren i Manchester

Politiet går ut med nye bilder av den antatte Manchester-terroristen

Ber publikum om hjelp.

VIL HA TIPS: Politiet har sendt ut disse bildene av den antatte gjerningsmannen bak Manchester-terroren, Salman Abedi. De skal være tatt like før han gjennomførte angrepet. Foto: CCTV / Greater Manchester Police
VIL HA TIPS: Politiet har sendt ut disse bildene av den antatte gjerningsmannen bak Manchester-terroren, Salman Abedi. De skal være tatt like før han gjennomførte angrepet. Foto: CCTV / Greater Manchester Police Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Manchester har frigitt nye bilder som viser Salman Abedi, kort tid før terrorangrepet som krevde 22 menneskeliv - i tillegg til angriperen - i Manchester Arena mandag kveld.

Politiet går ut med bildene i et håp om å motta flere tips fra publikum, i et forsøk på å kartlegge Abedis bevegelser i timene før angrepet.

Tilstanden er fortsatt kritisk for flere av de skadde. IS har tatt på seg ansvaret for aksjonen.

Bildene er tatt fra et overvåkingskamera samme kveld som han skal ha gjennomført terrorangrepet.

I sin egen leilighet

- Vi jobber med å samle et detaljert bilde av Abedi. Ettersom etterforskningen utvikler seg, trenger vi å komme i kontakt med personer som har informasjon om bevegelsene hans fra 18. mai, da han kom tilbake til Storbritannia og fram til mandag kveld, skriver politiet i en lang melding på Twitter seint lørdag kveld.

De mener hans egen leilighet var et av de siste steden Abedi oppholdt seg før han dro til Manchester Arena.

- Leiligheten er svært relevant. Vi tror det kan ha vært det siste stedet eksplosivene ble satt sammen, skriver politiet.

Den antatte gjerningsmannen Salman Abedi, skal ha vært del av et nettverk som britisk politi nå er i ferd med å rulle opp. I dagene etter angrepet justerte britiske myndigheter trusselnivået opp til høyeste nivå, og konkluderte med at terrorfaren var kritisk. Lørdag ble den satt ned til nest høyeste nivå, som er alvorlig. Det betyr at et angrep kan være svært sannsynlig, men ikke lenger «nært forestående», ifølge NTB.

13 arrestert

Politiet opplyser at de fortsatt gjennomsøker 14 konkrete steder, og at 13 personer så langt er blitt arrestert mistenkt for medvirkning til terrorisme. Politiet har fått 17 ransakingsordre i Manchester-området. Rundt 1.000 personer er nå involvert i etterforskningen foruten hundrevis av politifolk som har oppgaver knyttet til sikkerheten i Manchester.

Politiet forklarer hvordan de umiddelbart etter hendelsen begyntåe å behandle det som en terrorhandling.

- Rettsmedisinske team som er spesialisert på terror ble sendt til åstedet og klarte å identifisere angriperen i løpet av to timer, opplyser politiet.

KONGELIG BESØK: Dronning Elisabeth besøkte i dag skadde ved barnesykehuset i Manchester, etter angrepet tirsdag. Video: AP / NTB Scanpix Vis mer
Hele Norges coronakart