Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet gav fra seg hemmelige dokumenter om jente (5)

Da Simun Roarsson (31) skulle hente egne rettspapirer hos politiet på Romerike, fikk han også utdelt dokumenter som gjaldt en helt annen sak.

FIKK DOKUMENTER SOM TILHØRTE 5-ÅRING: Simun Roarsson (31) som bor på Skedsmokorset på Romerike, fikk utdelt hemmeligstemplede dokumenter fra politiet som han aldri skulle hatt. Foto: Krister Sørbø
FIKK DOKUMENTER SOM TILHØRTE 5-ÅRING: Simun Roarsson (31) som bor på Skedsmokorset på Romerike, fikk utdelt hemmeligstemplede dokumenter fra politiet som han aldri skulle hatt. Foto: Krister Sørbø Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no) Stiftet sammen med Simun Roarssons rettspapirer lå papirer angående et dommeravhør av en fem år gammel jente. Det dreier seg om en straffesak som er unntatt offentlighet.

Hemmelige opplysninger
Jentas navn og fødselsdato står i papirene, samt navnet på tiltalte i saken og hans forsvarer. Det står også noen kommentarer om fem-årigen, samt noen opplysninger om avhøret.

- Jeg ble veldig overrasket da jeg fant disse dokumentene stiftet sammen med mine dokumenter. Det er trist at hemmeligstemplede papirer kommer på avveie, særlig når det gjelder et lite barn, sier Roarsson.

Han fikk beskjed om å hente sine dokumenter på Romerike tingrett, men hadde ikke anledning til å være der før klokken 16. Derfor ble papirene fakset derfra og til politikontoret, hvor Roarsson plukket dem opp forrige fredag.

- Svært pinlig
Dagbladet besøkte Romerike tingrett for å få klarhet i om de hadde fakset over noen ekstra dokumenter til politiet.

- Dette var veldig pussig. Slike ting er svært pinlig og skal selvsagt ikke skje, sier sorenskriver Bernt Bahr mens han ser på dokumentene.

HAR IKKE TABBET SEG: Sorenskriver Bernt Bahr fra Romerike tingrett mener tabben må ha skjedd hos politiet. Foto: Krister Sørbø
HAR IKKE TABBET SEG: Sorenskriver Bernt Bahr fra Romerike tingrett mener tabben må ha skjedd hos politiet. Foto: Krister Sørbø Vis mer

- Men feilen må ha skjedd hos politiet, for dokumentene fakset fra oss er merket med et faksnummer. Dokumentene som gjelder saken om fem-åringen har ikke det, sier Bahr.

Politiet nekter å kommentere
Dagbladet oppsøker Romerike politidistrikt, avdeling Lillestrøm, hvor Roarsson hentet dokumentene. Vi blir henvist til jurist Anne Åvitsland, men hun avkrefter at hun har noe med denne saken å gjøre, og henviser til påtaleleder Bjørn Arne Tronier og kriminalsjef Kari Torkelsen. Ingen av dem ønsket å kommentere saken overfor Dagbladet i går.

- Burde lagt seg flate
- Svært sensetive opplysninger har kommet på avveie og det er veldig ille. Verst er det nok for foreldrene til fem-åringen,  særlig hvis dette lekker ut i lokalmiljøet, sier Hilde Mo, bistandsadvokat til den fem år gamle jenta.

Mo mener politiet burde ha lagt seg paddeflate etter tabben.

- Det er selvsagt en skrekk at sånt skjer. Jeg håper dette blir en vekker for politiet og at de lærer av det, slik at det aldri skjer igjen, sier Mo til Dagbladet.

Cato Johannessen, forsvarer til tiltalte i saken, mener også dette er uheldig.

KRITISK TIL DOKUMENTTABBEN: Advokat Hilde Mo er bistandsadvokat til den fem år gamle jenta de hemmeligstemplede dokumentene handler om. Hun mener det er svært ille at dette har lekket ut. Foto: Advokatfirmaet Økland & Co
KRITISK TIL DOKUMENTTABBEN: Advokat Hilde Mo er bistandsadvokat til den fem år gamle jenta de hemmeligstemplede dokumentene handler om. Hun mener det er svært ille at dette har lekket ut. Foto: Advokatfirmaet Økland & Co Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling