Politiet gikk løs på mann med sukkerslag

Var bevisstløs da politiet banket ham opp. Nå betaler Nevada-byen mannen 1,7 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Videoen som viser hvordan politibetjentene samler seg rundt den bevisstløse mannen og går løs på ham med spark og slag, skapte sterke reaksjoner da saken ble kjent i 2010. Nå betaler byen Henderson til sammen 300.000 dollar i et forlik til mannen og hans kone.

Hendelsen ble fanget av kameraet i politiets egen bil, etter at politibetjentene hadde fattet mistanke om at mannen fyllekjørte. Videoen viser at politibetjentene gikk løs på mannen med en gang bilen var stoppet.

- Ikke gjør motstand motherfucker. Ikke gjør motstand motherfucker, skriker politibetjentene mens de sparker og slår mannen.

I ettertid viste det seg at det slett ikke dreide seg om fyllekjøring, men at mannen bak rattet hadde fått et sukkerslag og var bevisstløs på grunn av diabetessykdommen sin.

- Jeg endte opp med to brukne ribbein, hadde noen kutt og et blåmerke i ansiktet, sier mannen i et intervju med ABC News.

Han sier at han ikke forsto hva som skjedde før han lå på bakken i håndjern.

- Jeg var forvirret, men gjorde ikke motstand. Jeg synes dette var en upassende håndtering uansett om jeg hadde vært full eller ei. Det er veldig rart å oppleve noe sånt uten å huske det etterpå, sier han.

Mannen understreker at han ikke bærer nag til politiet, men er fornøyd med at politiledelsen i Henderson nå har sørget for å endre treningsregimet slik at liknende situasjoner ikke skal oppstå igjen.

Advokaten hans, Todd Moody, sier at hendelsen er urovekkende.

- Man får litt vondt i magen av å se det klippet, sier han.