Politiet gikk til aksjon mot etiopere ved asylmottak

Nektet å flytte seg fra transittmottaket på Torshov.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet fjernet tirsdag kveld for andre gang en gruppe etiopiske asylsøkere som nektet å flytte fra transittmottaket på Torshov i Oslo.
Etiopiernes talsperson, Adane Asres Ferede, opplyser til NTB at gruppen som ble fjernet, er på om lag 50 personer. De skal ha blitt spredt til ulike steder i Oslo av politiet, forteller talspersonen.

Etiopierne fikk tilbud om å bo midlertidig på to transittmottak i Oslo etter å ha sultestreiket i Oslo domkirke tidligere i år. De fikk frist av Utlendingsdirektoratet til 6. april med å flytte ut.
Utlendingsdirektoratet (UDI) har tilbudt hver enkelt av asylsøkerne med endelig avslag plass i andre mottak, opplyser assisterende avdelingsdirektør Per Engan-Skei. — Vi har gjort det vi kan for å få til en løsning ved å tilby hver enkelt plass i ordinært asylmottak. Dette har blitt avvist. Vi hadde derfor ingen andre alternativer enn å be politiet flytte gruppen fra transittmottakene, som vi trenger for asylsøkere som nylig har kommet til landet, sier Engan-Skei.

(NTB)