BLE RANSAKET: Luftanlegget over inngangspartiet og solskjerming gjorde at politiet ransaket advokat Jacob Sanden Ringsrøds rekkehusleilighet. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
BLE RANSAKET: Luftanlegget over inngangspartiet og solskjerming gjorde at politiet ransaket advokat Jacob Sanden Ringsrøds rekkehusleilighet. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADETVis mer

Politiet gikk til hemmelig ransaking av leiligheten til advokat fordi de så solskjerming og et lufteanlegg

Trodde han produserte narkotika.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BÆRUM (Dagbladet): På vei hjem fra et klientmøte i fengselet i går fikk advokaten telefon fra politiet. For Ringsrød, privat- og strafferettsadvokat ved advokathuset Feydt og Hamborgstrøm, er ikke en samtale fra politiet noe han normalt reagerer på. Slike anrop hører med til jobben.

- Men da politiet ringte klokka 14.05 i går, var det ikke for å melde at jeg var oppnevnt som noens forsvarer. De ringte fra innsida av leiligheten min, de hadde nettopp ransaket den, forteller Ringsrød til Dagbladet.

Blendet Da advokaten spurte hvorfor politiet hadde tatt seg inn i hans private gemakker, var svaret fra politibetjenten som ringte svært overraskende:

- Vi trodde du drev med produksjon av narkotiske stoffer.

Over telefonen ble han fortalt at politibetjenten som var ute på patrulje hadde lagt merke til at leilighetens vinduer var godt blendet med sølvfolieskodder, og at en slange fra luftkondisjoneringsanlegget var ført ut fra leiligheten.

- Jeg fikk vite at politipatruljen meldte observasjon og mistanke inn og fikk muntlig tillatelse fra en politijurist til å foreta ransakelse, sier advokaten.

Ringsrød liker ikke følelsen av å bli mistenkt for kriminelle handlinger på bakgrunn av solskjerming og lufteanlegg. Nå vil han forfølge saken for å få svar på hvordan politiet begrunner det advokaten mener er brudd på lovens krav for å gå til ransakelse.

Slett politijobb Etter å ha ransaket Bærumsleiligheten, fant politiet raskt ut at de hadde tatt grundig feil.

- De fant bare en ordinær, litt dårlig vasket og støvtørket leilighet og skuffende lite narkotikaproduksjon, sier Ringsrød.

Advokaten mener politiet har handlet utenom gjeldende instruks for å gå til aksjon på bakgrunn av mistanke eller ferske spor.

- Jeg mener at det de gjorde, ikke er legitimt. Politiet må ha kontrollert i folkeregisteret hvem som bor der, og sett at det er meg. Som advokat er det nok mer forenlig å eie et luftkondisjoneringsanlegg for å bedre inneklimaet for mennesker, enn å dyrke narkotiske stoffer, sier han.

Taust fra politiet Ringsrød sendte i går et brev til besluttende politiadvokat ved Asker og Bærum politidistrikt og ba om fullt innsyn i samtlige sakspapirer.

- Dette er ikke noe stort etterforskningsarbeide for politiet, så det var et kortfattet brev fra min side hvor jeg ba om innsyn. Jeg vil ha klarhet for ettertida i hva politiet mener er godkjente gardiner og luftkondisjoneringsanlegg, slik at jeg slipper å bli mistenkt for produksjon av narkotika i framtida, sier han humoristisk.

Dagbladet ba i går kveld om en kommentar til hendelsen fra Asker og Bærum politidistrikt. Operasjonssentralen meddelte at besluttende politijurist ville ta kontakt om han ønsket å uttale seg. Det skjedde ikke.