Politiet gikk til hemmelig ransaking av leiligheten til advokat fordi de så solskjerming og et lufteanlegg

Trodde han produserte narkotika.

BLE RANSAKET: Luftanlegget over inngangspartiet og solskjerming gjorde at politiet ransaket advokat Jacob Sanden Ringsrøds rekkehusleilighet. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
BLE RANSAKET: Luftanlegget over inngangspartiet og solskjerming gjorde at politiet ransaket advokat Jacob Sanden Ringsrøds rekkehusleilighet. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BÆRUM (Dagbladet): På vei hjem fra et klientmøte i fengselet i går fikk advokaten telefon fra politiet. For Ringsrød, privat- og strafferettsadvokat ved advokathuset Feydt og Hamborgstrøm, er ikke en samtale fra politiet noe han normalt reagerer på. Slike anrop hører med til jobben.

- Men da politiet ringte klokka 14.05 i går, var det ikke for å melde at jeg var oppnevnt som noens forsvarer. De ringte fra innsida av leiligheten min, de hadde nettopp ransaket den, forteller Ringsrød til Dagbladet.

Blendet Da advokaten spurte hvorfor politiet hadde tatt seg inn i hans private gemakker, var svaret fra politibetjenten som ringte svært overraskende:

- Vi trodde du drev med produksjon av narkotiske stoffer.

Over telefonen ble han fortalt at politibetjenten som var ute på patrulje hadde lagt merke til at leilighetens vinduer var godt blendet med sølvfolieskodder, og at en slange fra luftkondisjoneringsanlegget var ført ut fra leiligheten.

- Jeg fikk vite at politipatruljen meldte observasjon og mistanke inn og fikk muntlig tillatelse fra en politijurist til å foreta ransakelse, sier advokaten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer