BEGRAVELSE: Kisten til 14 år gamle Jacob Abdullahi Hassan bæres her ut Oddernes. .
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
BEGRAVELSE: Kisten til 14 år gamle Jacob Abdullahi Hassan bæres her ut Oddernes. . Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpixVis mer

Dobbeltdrapet i Kristiansand:

Politiet gikk ut og avkreftet rykter. Så ble 17-åring uskyldig overfalt og beskyldt for drapet på Hassan (14)

Politiet jobbet etter drapet med å avkrefte rykter om flere gjerningsmenn. Men ungdomsmiljøet ville ikke høre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To og en halv måned etter dobbeltdrapet i Kristiansand ble en gutt banket opp beskyldt for å ha drept Jakob Hassan (14).

Det melder Fædrelandsvennen, som skriver at den 17 år gamle gutten ble uskyldig overfalt i februar.

- Vi kjenner til at det var trusler i forkant mot fornærmede. Så settes det punktum med at det blir utført vold mot ham, sier Cecilie Pedersen Hille, aktor i rettssaken, til avisa.

Rykter

Da Dagbladet dekket dobbeltdrapet, gikk det rykter om at de måtte være flere gjerningsmenn.

Politiet gikk så ut i media og avkreftet ryktene om flere gjerningspersoner.

- Likevel spinnes det videre på dette, sier politiinspektør Cecilie Pedersen Hille til Fædrelandsvennen, som sier at forholdet er svært alvorlig.

Et av bevisene i saken er overvåkningsbilder fra en buss, som viser at Hassan (14) er sammen med den 15 år gamle gutten som er siktet både for drapet på 14-åringen og drapet på Tone Ilebekk (48).

Ungdomsgjeng bak angrepet

Den drapssiktede 15-åringen erkjente i første avhør å ha begått drapene alene. Det ble i den anledning rettet kritikk mot politiet fordi gutten ikke hadde forsvarer i det første avhøret, som i utgangspunktet var et vitneavhør. Gutten møtte også opp i avhøret med blod på klærne.

Den aktuelle 17-åringen skal ha blitt angrepet av tre ungdommer mellom 14 og 16 år. Gutten som ble banket opp, møtte denne uken i Kristiansand tiltalt for en rekke grove tyverier.

En 14-åring som skal ha deltatt i angrepet på 17-åringen, som saken er henlagt mot på grunn av at han er under strafferettslig alder, forklarte i retten at han fortsatt trodde at 17-åringen var med på drapet, ifølge Fædrelandsvennen.

Økning i kriminalitet

Trendrapporten «Ungdom og kriminalitet i Kristiansand» for 2016, viser at det registrert 329 saker i 2016 med lovbrytere under 18 år, 69 flere saker enn i 2015.

- Det er stor økning på voldssaker og vinningskriminalitet, men stor nedgang på narkotikasaker, skrives det i rapporten.

De tre som skal ha stått bak volden, er blant en gruppe på ti til 13 minoritetsungdommer som man er spesielt bekymret for, skriver Fædrelandsvennen.

LES OGSÅ: Slik er det kriminelle ungdomsmiljøet i Kristiansand