Politiet gir mor erstatning etter dødsfall i Bergen

Rykket ikke ut nødmelding om en forkommen kvinne ved en tunnelåpning i Bergen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||Politiet rykket i mai 2008 ikke ut til en nødmelding om en forkommen kvinne ved en tunnelåpning i Bergen. Nå betaler de erstatning til moren til en kvinne som en uke senere ble funnet død i samme område.

Politiet i Bergen rykket aldri ut til nødmeldingen om en forkommen kvinne ved en tunnelåpning på Møhlenpris i Bergen. Én uke senere ble Stavanger-jenta Katrine Opsanger Ullestad (19) funnet død på samme sted.

- Jeg oppfatter dette som en erkjennelse av skyldansvar fra politiets side, sier advokat Morten Opsanger, som representerer Katrines familie, til Bergens Tidende.

Moren, Torunn Opsanger, krevde 26.000 kroner i erstatning for faktiske utgifter knyttet til reiser og begravelsen.

- Vi har funnet ut at det er rimelig at vi dekker de faktiske utgiftene, sier påtaleleder Gunnar Fløystad i Hordaland politidistrikt.

Fløystad vil imidlertid ikke gå med på at utbetalingen er en innrømmelse av skyldansvar.

- Vi har ikke tatt stilling til saken, annet enn at vi synes det er bare rett og rimelig at familien slipper å måtte dekke utgiftene her, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer