Politiet gir opp jakten

Politiet har lett etter spor på åstedet, men har gitt opp jakten på de to mennene som ranet Fruktgrotten i Oslo med maskinpistol i formiddag. De fikk med seg noen tusen kroner og en bag med sigaretter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I timene etter ranet lette politiet i hele området rundt den lille kiosken, uten hell. Ranerne er fortsatt på frifot og politiet gir forløpig opp jakten.

De har jobbet med å sikre tekninske spor fra kiosken, men vil ikke si noe om letingen har vært innbringende.

Det var i 10.35-tida to menn kom inn i den lille kiosken i Bjerregaards gate 17. Mannen som var på jobb ble truet av mennene til å gi fra seg kassabeholdningen og sigaretter. Begge var bevæpnet, og minst et av våpnene var en maskinpistol.

En hundepatrulje ankom stedet en stund etter ranet, men måtte raskt gi opp. For mange personer hadde gått i området rundt kiosken til at hunden klarte å snuse seg fram til hvor ranerne hadde tatt veien.

Væpna politistyrker fortsatte jakten på de to mennene utover formiddagen.

- Vi leter etter to menn i 30-årene. De har et nordafrikansk utseende, og hadde mørke klær, sier operasjonsleder Ellen Ulvin ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.no.

Mennene var ikke maskert under ranet

Politiet har i løpet av dagen sjekket noen tips fra publikum og vært i dialoger med taxisjåfører.

I tillegg til tobakken fikk de med seg et pengebeløp opp mot 5000 kroner. Mannen som var på jobb kom fra episoden uten fysiske skader.

Det er det andre væpnede ranet i Oslo denne uka.

FORDUFTET: Politiet fant ingen spor da de ankom. For mange hadde tråkket i snøen til at de klarte å finne ut hvilke avtrykk ranerne hadde lagt igjen.
FIKK IKKE SNUSEN: Politihunden snuste seg oppover Bjerregaardsgata, men etter et kvarter bar det tilbake i buret.