Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet gir opp søk etter 23-åring i Lindesnes

Falt i sjøen i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fredag søkte rundt ti personer fra Røde Kors etter 23-åringen som falt i sjøen ved Lindesnes fyr torsdag ettermiddag. Politiet gir nå opp å finne ham med overflatesøk.

- Hadde den omkomne vært i overflaten, ville vi ha funnet ham nå. Vi slutter derfor å lete etter ham, med mindre det kommer observasjoner. Strøm og vind rundt fyret gjør det ekstremt vanskelig. I helgen blir været så dårlig at en leteaksjon ville vært hasardiøs, sier Bjart Gabrielsen, stasjonssjef ved Mandal politistasjon til NTB.

Funn var steinblokker Politiet vil heller ikke sette i gang leteaksjoner etter vraket av reketråleren «Carina» Politiet antar at brødrene Arnfinn (66) og Øystein Fjeldskår (63) omkom i en ulykke på tråleren da de var på rekefiske onsdag.

- Det er meldt dårlig vær til helgen. Det blir ingen aksjon fra politiet i helgen. Vi vil trolig gjenoppta søket etter vraket mandag, sier stasjonssjefen.

Fredag ettermiddag meldte NRK om at politiet hadde gjort et interessant funn i søket etter reketråleren «Carina». Det viste seg imidlertid å ikke være tråleren.

- Det ble gjort en observasjon med ekkolodd, men da vi sjekket det nærmere med miniubåt, viste det seg å være store steinblokker, sier Gabrielsen.

Tre redningsbåter og tre fiskefartøy var med i det sjøbaserte søket etter den savnede reketråleren. Mellom 30 og 40 personer deltok i søket.

Håper å finne brødrene i båten Ifølge Gabrielsen jobber ikke politiet med å etterforske omstendighetene rundt ulykken ennå.

- Den brutale virkelighet er at det vi kan etterforske, trolig ligger på havets bunn. Det er lite annet vi kan gjøre nå enn å prøve å finne båten, sier han.

Håpet er at de antatt omkomne fiskerne befinner seg i båten, sier han. Dersom fiskerne ikke befinner seg i båten, er letemannskapene avhengige av at de befinner seg på vannoverflaten for å finne dem.

Forsvant i uvær Det ble ikke brukt helikopter under leteaksjonene fredag. Ettersom det søkes etter antatt omkomne personer, vil ikke Hovedredningssentralen (HRS) ha annet enn en rådgivende rolle i arbeidet.

Det er opprettet kriseteam for pårørende i Lindesnes og Lyngdal kommuner.

(NTB)

HÅPET UTE: Politiet tror heller ikke de to savnede brødrene på reketråleren «Carina» vil bli funnet i live. Foto: Scanfishphoto.com
HÅPET UTE: Politiet tror heller ikke de to savnede brødrene på reketråleren «Carina» vil bli funnet i live. Foto: Scanfishphoto.com Vis mer
Hele Norges coronakart