DØDSBRANN: To hus brant ned natt til søndag. To personer mistet livet. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
DØDSBRANN: To hus brant ned natt til søndag. To personer mistet livet. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Politiet gjennomfører tekniske undersøkelser etter boligbrannen i Lier

Det er fortsatt ikke kjent hva som forårsaket den eksplosive boligbrannen i Lier der to personer mistet livet. Politiet gjennomfører tekniske undersøkelser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- De tekniske undersøkelsene vil bli iverksatt for fullt i dag. Nå er åstedet kjølnet helt ned, og det blir mulig å gå inn der. Brannårsaken er fremdeles ukjent, sier politiadvokat Jarle Vist i Sørøst politidistrikt til NTB mandag morgen.

Ifølge en pressemelding fra Sør-Øst politidistrikt får politiet bistand fra Kripos til å gjennomføre de tekniske undersøkelsene på tirsdag.

- Målet er å finne årsaken til den alvorlige brannen, sier Vist.

To personer omkom i brannen. I tillegg ble en kvinne og en mann skadd. De kom seg ut ved å hoppe fra husets andre etasje, og det er kun snakk om mindre bruddskader, ifølge politiet.

- De omkomne er foreløpig ikke formelt identifisert, men vi har grunn til å tro at det var de som var bosatt i huset, og at de er foreldrene til de to som ble skadd. De to skadde er voksne barn, sier Vist.

De avdøde er fraktet til Oslo Universitetssykehus for rettsmedisinske undersøkelser. De to skadde skal avhøres i løpet av mandagen.

Hoppet fra 2. etasje

Politiet er ferdig med de fleste avhørene av de berørte og andre som oppholdt seg i nærheten til brannen da den startet.

Nødetatene ble varslet om brannen i trehusbebyggelsen på Lierstranda i Buskerud 38 minutter over midnatt natt til søndag. Brannen startet i en tomannsbolig, og flammene spredde seg derfra til to nærliggende hus. Det ene er nå revet, og det andre totalskadd.

Rundt 40 personer ble evakuert i området rundt brannen, og totalt 18 personer ble innlosjert på hotell.

- Vi gjennomførte en rekke avhør av naboene som bor i nærområdet søndag. Vi har foreløpig ikke fått noen opplysninger som kan kaste lys over brannårsaken. Flere naboer vil bli avhørt i dag, sier Vist.

Ønsker tips

Politiet etterforsker saken bredt og undersøker flere hypoteser. Ifølge TV 2 utelukker ikke politiet at brannen kan ha vært påsatt.

Politiet etterlyste søndag tips fra eventuelle vitner som kan ha observert noe i tidsrommet fra før midnatt og fram til cirka klokka 00.38 natt til søndag.

Ifølge Vist har det foreløpig ikke kommet tips som omhandler brannårsak eller eventuelle gjerningspersoner.

- Det er kommet inn noen tips, men vi ber om at de som har vært i området forut for brannen og som kan ha sett eller hørt noe av betydning tar kontakt med oss, slik at vi kan ta det med i den videre etterforskingen av saken. De kan ta kontakt med politiet på 02800, sier Vist.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer