Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet gjennomgår databeslag fra siktet topp-politiker

Er siktet for sedelighetsforbrytelser.

FENGSLET: Den tidligere topp-politikeren ble torsdag fengslet for én uke i Nord-Troms tingrett i Tromsø. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB Scanpix
FENGSLET: Den tidligere topp-politikeren ble torsdag fengslet for én uke i Nord-Troms tingrett i Tromsø. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Troms etterforsker sedelighetssaken mot en tidligere topp-politiker fra fylket for fullt. Hovedfokuset ligger på mannens datafiler.

- Vi går igjennom beslag, blant annet data fra telefonen samt annet materiale. Det er en ressurskrevende oppgave som tar tid, sier Anita Hermandsen, politistasjonssjef i Tromsø, til Dagbladet.

Fengslet

Mannen, som i årrekke har vært en sentral politiker på høyt nivå, ble pågrepet onsdag i forrige uke og varektektsfengslet for én uke med brev- og besøksforbud dagen etter.

- Når det gjelder videre fengsling, har vi frist til i morgen med å bestemme oss for om vi vil begjære det. Én uke er ikke så mye, og det kommer an på hvordan vi ligger an i etterforskningen, sier Hermandsen.

Etter hva Dagbladet forstår, er det én fornærmet i saken.

Den tidligere politikerens forsvarer Ulf Egil Hansen sier klienten håper han blir løslatt torsdag.

- Han ser fram til det. Det er slitsomt å sitte inaktiv - men han takler det etter forholdene rimelig bra, sier Hansen til Dagbladet.

- Helt uforstående

Advokaten gjentar at pågripelsen kom totalt overraskende på klienten.

FORSVARER: Ulf Egil Hansen forsvarer den siktede mannen. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
FORSVARER: Ulf Egil Hansen forsvarer den siktede mannen. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

- Han stiller seg helt uforstående til pågripelsen, sier Hansen.

Forsvareren opplyser at klienten har vært igjennom ett langt avhør - like etter at han ble pågrepet.

- Jeg regner med at han i dag eller i morgen vil bli kalt inn til et avsluttende avhør i forbindelse med løslatelse, sier Hansen.

Advokaten bekrefter at politiets beslag i all hovedsak dreier seg om datamateriale.

Ifølge NRK ble den siktede mannen anmeldt og etterforsket for et liknende forhold i 2016, men saken ble henlagt etter bevisets stilling.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!