ETTERFORSKER: Alle busser ble kontrollert av politiet før de fikk reise fra landstreffet på Lillehammer i dag. Foto: Kari Utgaard / GD.no
ETTERFORSKER: Alle busser ble kontrollert av politiet før de fikk reise fra landstreffet på Lillehammer i dag. Foto: Kari Utgaard / GD.noVis mer

Politiet gjennomsøkte 42 russebusser i etterforskning av gruppevoldtekt

Sjekker tre navngitte busser hvor medlemmene hadde hvite hårbånd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet:) Like etter klokka 01.00 natt til i dag fikk politiet melding om en voldtekt på landstreffet på Birkebeiner skistadion på Lillehammer.

Jenta har fortalt at det var en gruppevoldtekt av tre til fire gutter. Voldtekten skal ha funnet sted i et mindre rom i en russebuss inne på selve området hvor russetreffet arrangeres.

Politiet brukte natten på å gjennomsøke flere busser som kunne overenstemme med jentas forklaringer. Likevel kom ikke politiet nærmere en løsning.

Alle busser kontrollert I dag har russen sjekket ut av landstreffet på Lillehammer.

Men før noen av de store russebussene fikk slippe ut av festivalområde, ble alle bussene kontroller av politi.

- Vi kontrollere 42 busser i dag. Først gjorde vi noen sjekker i natt og på dagtid i dag. Grunnen til at vi gjorde disse kontrollene var får å finne ut om noen av disse bussene kan ha passet til de beskrivelsene vi har fått fra jenta, sier operasjonsleder Ann-Karin Sundgården til Dagbladet.

- Hvilke beskrivelser har dere fått fra jenta?

- Hun har beskrevet tre eller fire gutter i rødrussedress, sorte jakker og hvite pannebånd, sier Sundgården.

Ifølge lokalavisa Gubrandsdølen er tre russebusser der besetningen har hvite pannebånd et interessant spor for politiet i saken.

- Det er navngitte russebusser. Vi har fått tips om busser hvor medlemmene har hvite hårband. Men disse sporene har ikke ført til noe mer, sier Sundgården til Dagbladet.

Vil se på tips I tillegg til jenta beskrivelser av hvor hun kan ha befunnet seg, er også en flaske jenta har hatt med seg vært av interesse for politiet.

- Hun har hatt en Imsdal-flaske med hvitvin. På flaske var det påskriften «party marty» Hun mener denne kan ha blitt satt igjen en plass hun har vært, sier Sundgården.

 - Det er imidlertid flere som har hatt samme flaske med lik påskrift, sier Sundgården.

Det har ikke vært mulig å avhøre jenta i dag, melder operasjonslederen, og sier etterforskningen vil bli opptrappet i morgen. Da vil politiet også se på tips de har fått.

- Er det utfordrende for etterforskningen at de fleste nå har reist fra landstreffet på Lillehammer?

- Det får være opp til etterforskningsavdelingen å svare på, men det er ganske mange som er aktuelle, sier Sundgården.

Prosjektleder for russetreffet, Lars Nes, opplyser til Dagbladet at det var mellom 6500-7000 russ på helgas landstreff på Birkebeiner skistadion.

Fullbyrdet voldtekt Politiet mener jentas historie er troverdig, spesielt i lys av undersøkelsen som ble gjort på voldtektsmottaket på Gjøvik søndag morgen.

- Hun skal ha møtt disse guttene på dansegulvet og ble med dem inn i en av bussene. Det er snakk om fullbyrdet voldtekt, selv om det i mindre grad er brukt fysisk vold, sier operasjonsleder Alf-Harald Rosenberg i Gudbrandsdal politidistrikt til NTB.