Politiet gjenopptar etterforskingen av Tor Johannes Helleland

Bekrefter overfor Dagbladet at de ble gjort kjent med saken i månedsskiftet februar/mars i år.

GJENNOPPTAR ETTERFORSKNING: Visepolitimester i Søndre Buskerud, Jan Erik Strøm, opplyser at de gjennopptar etterforskningen på grunn av stor offentlig interesse og nye opplysninger. Foto: Søndre Buskerud politidistrikt
GJENNOPPTAR ETTERFORSKNING: Visepolitimester i Søndre Buskerud, Jan Erik Strøm, opplyser at de gjennopptar etterforskningen på grunn av stor offentlig interesse og nye opplysninger. Foto: Søndre Buskerud politidistriktVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet ble gjort kjent med saken i månedsskiftet februar/mars i år. Ifølge VG var det super-hacker Einar Otto Stangvik som avslørte Høyre-politikeren. Han kontaktet lokalt politi, skriver Drammens Tidende.

- Vi begynte å undersøke denne saken i februar/mars, da vi fikk opplysninger om den. I dag gjennopptok vi etterforskningen, blant annet fordi saken har fått stor oppmerksomhet og også på grunn av noen nye opplysninger, sier Jan Erik Strøm, visepolitimester i Søndre Buskerud politidistrikt, til Dagbladet.

Han vil ikke utdype hva slags nye opplysninger det er snakk om.

- Var ikke interesse for anmeldelse Strøm sier at de var dårlig stilt når det kom til ressurser da de først ble gjort oppmerksomme på saken, og at de etterforsket tre drapssaker i distriktet på denne tiden.

- Nå er vi bedre stilt i forhold til ressurser, og når saken først ble kjent for oss var det heller ikke interesse for anmeldelse. Vi tar noen grep nå, så må vi se hvor alvorlig dette er, sier han. Han opplyser at saken ikke har høyeste prioritet, men en viss prioritet.

Ifølge Drammens Tidende skal Riksadvokat Ingunn Fossgard ha blitt kjent med saken i helgen som var, og bedt om en redegjørelse av politiets håndtering av saken. Det er ikke klart når redegjørelsen fra politiet kommer.

- Glade for at Riksadvokaten har tatt tak Høyre sendte i dag ut en melding der de skriver at de kontaktet Søndre Buskerud politidistrikt søndag, og at de formidlet at de hadde gjennomført samtaler med Tor Johannes Helleland.

Høyre understreket at partiet vil stille informasjon og nødvendige ressurser til rådighet for politiet, og ba om å bli kontaktet snarest mulig.

- Vi er glade for at Riksadvokaten har tatt tak i saken og at politiet har varslet at de vil gå inn i saken på nytt, skriver kommunikasjonssjef i Høyre Sigbjørn Aanes i en e-post.

Høyre opplyser at de siden lørdag har arbeidet med å få oversikt over situasjonen, samtidig som de startet arbeidet med å etablere et tilbud om profesjonell hjelp til ofrene. Tilbudet omfatter juridisk, datafaglig og helsemessig bistand, og er basert på faglige råd partiet har innhentet om hvordan saken bør håndteres overfor ofrene.

- Politiet kommer dårligst ut Dagbladet har snakket med professor i sammenlignende politikk ved UiB, Frank Aarebrot, som sier at han ikke tror at denne saken vil få konsekvenser for Høyre.

Aarebrot mener derimot at det er politiet som kommer dårligst ut i saken.

- De som kommer dårligst ut i denne saken er i så fall politiet. Politiet i Søndre Buskerud politidstrikt mente at det måtte foreligge en anmeldelse for at de skulle etterforske denne saken, sier han.

SENDTE BEKLAGELSE: Tidligere i dag sendte Tor Johannes Helleland ut en beklagelse. Foto: Drammen kommune
SENDTE BEKLAGELSE: Tidligere i dag sendte Tor Johannes Helleland ut en beklagelse. Foto: Drammen kommune Vis mer