- Politiet gjør ikke forskjell

Politiet i Oslo har innført absolutt nulltoleranse overfor gjengene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi gjør ikke forskjell på gjengene. De driver med narkotika og organisert kriminalitet.Kriminalsjef Roger Andresen ser ikke forskjell på A-gjengen, B-gjengen, Young Guns eller andre grupperinger som politiet mener er kriminelle.

- Forholdene er helt uakseptable. For politiet er det ingen forskjell. Vi benytter de muligheter lovverket gir, og vil også i tiden framover gjøre alt som er nødvendig for å stoppe gjengkriminaliteten, sier kriminalsjef Roger Andresen.

Han hadde gjerne sett at også innvandrerorganisasjoner og religiøse grupper kom på banen med fordømming av kriminalitet i disse miljøene.

Organisert krim

- Hva betyr nulltoleranse?

- Det betyr at vi ikke aksepterer noe kriminelt. Vi har markert at dette finner vi oss ikke i, sier kriminalsjefen.

- Er A-gjengen, B-gjengen og Young Guns kriminelle organisasjoner?

- Det har vært flere rettssaker hvor tilknytningen til forskjellige gjenger taler sitt tydelige språk.

- Hvilken form for kriminalitet driver gjengene med?

- I disse miljøene er narkotika, vold og vinningsforbrytelser en viktig del av hva de tjener penger på, sier kriminalsjef Roger Andresen.

Skyter på gata

Dagbladet er kjent med at politiet i Oslo har utarbeidet en egen hemmeligstemplet rapport om gjeng-kriminaliteten. Der konkluderes det med at innvandrergjengene driver med narkotika, grov vold, trusler, beskyttelse, ran og våpen. I følge rapporten dreier krigen mellom gjengene seg om kontrollen over narkotikamarkedet. Politiet har også funnet klare forbindelser mellom torpedomiljøet i Oslo, de kriminelle motorsykkelorganisasjonene og gjengene.

En politikilde sier det slik:

- Bare det siste halvåret har det vært flere skyteepisoder i Oslo sentrum. Tilfeldigheter har gjort at ikke uskyldige har blitt skutt ned og drept, sier politikilden.