TROLIG FUNNET: Det var med stor sannsynlighet den savnede småbarnsmoren Janne Jemtland (36) fra Brumunddal som lørdag ble funnet død i Glomma ved Braskereidfoss i Våler. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet, privat
TROLIG FUNNET: Det var med stor sannsynlighet den savnede småbarnsmoren Janne Jemtland (36) fra Brumunddal som lørdag ble funnet død i Glomma ved Braskereidfoss i Våler. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet, privat Vis mer

Politiet: Gjorde funn utendørs på Janne Jemtland og ekte­­­mannens eiendom

Etterlyser også vitner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Politiet fortalte på en pressekonferanse utenfor politihuset på Hamar klokka 14.30 at et sentralt funn i etterforskningen av drapet på Janne Jemtland (36) ble gjort utendørs.

- På grunn av spekulasjoner går vi ut og opplyser at funnet ble gjort ikke innendørs, men utendørs på eiendommen til Janne Jemtland og ektemannen, sier politiadvokat André Lillehovde van der Eynden.

Funnet ble gjort i forkant av pågripelsen av Jemtlands 46-årige ektemann før helga. Politiadvokaten presiserer imidlertid at eiendommen ikke anses som et åsted.

ORIENTERTE PRESSEN: Politiadvokat André Lillehovde van der Eynden ved Innlandet politidistrikt. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
ORIENTERTE PRESSEN: Politiadvokat André Lillehovde van der Eynden ved Innlandet politidistrikt. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Ordknapp

Van der Eynden vil ikke spesifisere hva funnet går ut på.

- Vi holder kortene tett til brystet, sier politiadvokaten og legger til at han må verne om detaljene i etterforskningen.

- Sentrale vitner er ikke avhørt ennå, understreker han.

En avdød kvinne politiet antar er den savnede småbarnsmoren fra Brumunddal, ble funnet i Glomma ved Våler i Solør, nesten 80 kilometer unna hjemmet, lørdag. Levningene er sendt til obduksjon, men politiet har ennå ikke fått resultatene fra Rettsmedisinsk institutt.

- Obduksjonen foregår, og vi har ikke fått endelig fastslått identiteten. Men vi har gjennomført et rettet søk, og mye tyder på at det er Janne Jemtland som er funnet, sier politiadvokaten.

Ingen andre er savnet i det aktuelle området.

Full isolasjon

Jemtlands 46-årige ektemann ble pågrepet fredag og ble i dag varetektsfengslet i fire uker med brev-, besøks- og medieforbud, samt full isolasjon i to uker. Han samtykket allerede i går til dette og møtte ikke i Hedmarken tingrett til rettsmøte. I stedet ble fengslingen avgjort ved såkalt kontorforretning.

- Vi fikk fullt medhold i fengslingsbegjæringen, sier van der Eynden.

Politiadvokaten opplyser at den 46-årige familiefaren samarbeider med etterforskerne. Han har vært avhørt hver dag siden fredag, og også vil bli det i dag.

- Det er omfattende og lange avhør. Det er mye informasjon vi skal gå igjennom, sier han.

Kripos-hjelp

Van der Eynden understreker at mye etterforskning gjenstår i saken. Innlandet politidistrikt får betydelig bistand fra Kripos.

- De bistår særlig med den taktiske biten, hovedsakelig avhør av den siktede, sier han.

Politiet ønsker fremdeles at eventuelle vitner melder seg.

- Vi ber alle som har vært i nærheten av Eid bru ved Braskereidfoss og kan ha sett noe av betydning, om å snakke med oss, sier André Lillehovde van der Eynden.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer