Politiet gjorde historisk beslag av «hackervalutaen» «Bitcoin» på narkonettsted

- Verdt 28 millioner dollar.

 MYE BLEST:  Mange Bitcoin-entusiaster hevder at Bitcoin ikke er en valuta, FBI hevder det er en nyttig valuta for ulovlig aktivitet. Foto: REUTERS/Jim Urquhart.
MYE BLEST: Mange Bitcoin-entusiaster hevder at Bitcoin ikke er en valuta, FBI hevder det er en nyttig valuta for ulovlig aktivitet. Foto: REUTERS/Jim Urquhart.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Amerikanske myndigheter har beslaglagt anslagsvis 28 millioner dollar, etter dagens kurs, i den digitale valutaen Bitcoin, fra den påståtte eieren av «Silk Road».

Det er angivelig en elektronisk markedsplass for narkotika og kriminell virksomhet som ved en rettsavgjørelse ble stengt for tre uker siden, ifølge Justisdepartementet i USA.

Største beslag noensinne Den føderale påtalemyndigheten i New York sa fredag at 144 336 Bitcoins, som ble brukt på det nedlagte nettstedet, ble oppdaget på maskinvare som tilhører Ross William Ulbricht, skriver Reuters.

Ross William er kjent på nettet som «Dread Pirate Roberts». Han ble arrestert 1. oktober i San Francisco.

Politiet forteller at dette er det største Bitcoin-beslaget noensinne.

900 000 brukere Ulbrichts advokat forteller at hans klient benekter anklagene. Mer enn 900 000 registrerte brukere av nettstedet skal ha kjøpt og solgt narkotika ved hjelp av Bitcoins, ifølge myndighetene.

Valutaen, som har eksistert siden 2008, først kom under gransking av politiet i midten av 2011 etter medieoppslag knyttet til Bitcoins på Silk Road.

Tidligere er nesten 30 000 Bitcoins beslaglagt, og føderale agenter har  nå samlet inn mer enn 33 millioner dollar i Bitcoins, basert etter dagens kurs, ifølge et amerikanske advokatkontor i Manhattan.

Beslagene ble utført som en del av et søksmål mot Silk Road og Ulbricht.

«Bitcoin-bordell» Dagbladet har tidligere skrevet om at den engelske storbyen Birmingham nå bli den første byen i hele verden som huser et såkalt «Bitcoin-bordell».

Det er Daily Dot som skriver at Passion VIP, i Englands nest største by, vurderer bordellvirksomhet finansiert av Bitcoins.

Avisa skriver at flere Bitcoin-entusiaster synes det er merkelig at Bitcoin i seg selv ikke har spilt en rolle i sex-markedet tidligere. I gambling- og narkotikamarkedet har det vært «normalt» med Bitcoin som en valuta i en årrekke.

Bitcoin er en omstridt digital valuta. FBI hevder det er en nyttig valuta for ulovlig aktivitet - flere Bitcoin-entusiaster hevder at det ikke er en valuta, og at det amerikanske finanstilsynet dermed ikke kan straffe den som velger å bruke det.

Gambler donerte Bitcoins Tidligere har Dagbladet også omtalt fryktløse «Nakowa» som på bare én helg med massiv gambling, vant nærmere 11.000 Bitcoins.

Det er i henhold til dagens kurs like i underkant av åtte millioner norske kroner.

I ettertid har gambleren, sammen med gamblingsselskapet, donert bort 7200 dollar til SeansOutpost. Det er en uavhengig organisasjon i Florida, med formål om å hjelpe hjemløse - som drives på Bitcoins.

SeansOutpost har bygget seg opp på Bitcoins og for ikke lenge siden kjøpte de seg inn i eiendomsbransjen.

Det er for øvrig usikkert når bordellet i Englands nest mest folkerike by vil bli åpnet.

 DE NYE PENGENE:  Amerikanske myndigheter vil nå gå Bitcoin-aktørene nærmere etter i sømmene. Foto: George Frey/Getty Images/AFP
DE NYE PENGENE: Amerikanske myndigheter vil nå gå Bitcoin-aktørene nærmere etter i sømmene. Foto: George Frey/Getty Images/AFP Vis mer