Politiet gjorde kjempebeslag

Beslaget ble gjort etter at en av mennene sleit med å bære tunge poser fylt med kontanter utenfor en leilighet i Fullham, opplyser politiet i London.

KJEMPEBESLAG: Politiet i London beslagla fem millioner pund, tilsvarende 59 millioner norske kroner, i en større aksjon. Foto: Metropolitan Police
KJEMPEBESLAG: Politiet i London beslagla fem millioner pund, tilsvarende 59 millioner norske kroner, i en større aksjon. Foto: Metropolitan Police Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tre menn ble fredag dømt etter at det London-baserte politiet «Metropolitan Police» gjorde sitt største enkeltbeslag av kontanter noensinne.

Det skriver en rekke medier, blant annet Sky News.

Ifølge kanalen skal politiet ha gjort beslaget etter at en av de dømte mennene sleit med å bære tunge poser fylt med kontanter utenfor en leilighet i Fullham i London.

FEM MILLIONER PUND: Politiet beslagla i alt mer enn fem millioner pund i den større aksjonen. Foto: Metropolitan Police
FEM MILLIONER PUND: Politiet beslagla i alt mer enn fem millioner pund i den større aksjonen. Foto: Metropolitan Police Vis mer

Politiet stoppet mannen, og fant en «betydelig mengde kontanter i posene», står det i en politierklæring ifølge kanalen.

Kjempebeslag

Politiet gjennomsøkte så leiligheten, og beslagla i alt mer enn fem millioner pund, tilsvarende omtrent 59 millioner norske kroner.

Ifølge politiet hadde coronapandemien «virkelig forverret gjengens problem med å bli kvitt pengene».

Pengene ble ifølge politiet oppbevart i leiligheten fordi gjengen «ikke visste hva de skulle gjøre med dem», skriver kanalen.

KONTANTER: Pengene ble blant annet funnet under en seng. Foto: Metropolitan Police
KONTANTER: Pengene ble blant annet funnet under en seng. Foto: Metropolitan Police Vis mer

Pengene ble funnet gjemt i plastposer under en seng, og kontantene skal også ha ligget utover gulvet.

- Vil ha stor innvirkning

De tre mennene har tilstått å ha skjult, overført og flyttet på eiendeler med kriminelt opphav, skriver den britiske kanalen.

FILIPPINENE: Det ble gjort rekordbeslag av 200 tonn med ulovlige skjell. Reporter: Agusta Magnusdottir. Video: KameraOne. Vis mer

- Som en del av en langvarig aksjon mot våpenkriminalitet og en storskala narkotikaforsyning over hele London ble det beslaglagt over fem millioner pund fra en adresse i Fullham, sier Jason Prins, kriminalinspektør i London, om kjempebeslaget.

Kriminalinspektøren mener organisert kriminelt, som er motivert av penger, er en av de største grunnene til gatevold.

- Å håndtere denne volden er vår hovedprioritet. Beslaget og dommen av disse mennene vil ha stor innvirkning på andre kriminelle gruppers evne til å fortsette med deres aktiviteter, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer