Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet gjorde ulovlige opptak i Øygard-saken

Derfor nekter Rune Øygard (Ap) å la seg avhøre.

BLE OVERVÅKET: Vågå-ordfører Rune Øygard (Ap) nektet å la seg avhøre av politiet i saken mot ham etter at politiet gjorde ulovlige opptak av en samtale han hadde med sin forsvarer. Foto: JOHN T. PEDERSEN/DAGBLADET
BLE OVERVÅKET: Vågå-ordfører Rune Øygard (Ap) nektet å la seg avhøre av politiet i saken mot ham etter at politiet gjorde ulovlige opptak av en samtale han hadde med sin forsvarer. Foto: JOHN T. PEDERSEN/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Øygard er tiltalt for seksuell omgang med en mindreårig jente over en toårsperiode, første gang da jenta ennå ikke var fylt 14 år.

Tidlig i etterforskningen opplevde Øygard og hans forsvarer, ved en tilfeldighet, at det ble gjort opptak av en fortrolig samtale de to hadde sammen etter et avhør, melder TV 2.

Øygards forsvarer, advokat Mette Yvonne Larsen, sier at det virket som etterforskeren ikke ville slette opptaket der og da, men vente til senere - og at hun dermed måtte bruke det hun kaller for litt autoritet.

- Og da sa jeg at da hadde vi valget mellom at jeg tar med meg opptakeren, eller at man slettet opptaket. Og da ble det til slutt slettet, sier Larsen til TV 2.

Hun sier at dette er en av årsakene til at hun rådet Øygard til ikke å la seg avhøre videre.

Statsadvokat og aktor Thorbjørn Klundseter sier opptaket ble gjort ved en feil.

- Og så ble det slettet da man ble oppmerksom på at det hadde skjedd, sier han.

Rune Øygard nekter straffskyld i saken. (NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media