Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Politiet gjorde viktig funn: - Fant hemmelig spor i skogen

Knytter verkstedet der de to drapssiktede ble pågrepet, til stedet der Sigrid Giskegjerde Schjetne ble funnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): På selve funnstedet - omkring 30 meter inn i skogholtet ved Tømteveien på Sofiemyr - skal politiet ha funnet en gjenstand som blir beskrevet som en «hverdagslig ting» og «sentral» i saken mot de to mennene som er siktet for drapet på Sigrid, får Dagbladet opplyst.

Ifølge Dagbladets opplysninger fant politiet på funnstedet et konkret spor som skal knytte likfunnet direkte til verkstedet den siktede 64-åringen drev på Sofiemyr.

Begge de to drapssiktede har hatt tilhold i verkstedet, og begge to ble pågrepet på stedet ved 21-tida mandag kveld.

Pakket inn Det var bevæpnede tjenestemenn fra Beredskapstroppen (Delta) som foretok pågripelsen.

Sigrid Giskegjerde Schjetne ble funnet pakket inn i flere lag med tøy og plast i skogen. Etterforskerne mener det er åpenbart at Sigrid var forsøkt gjemt bort. Dagbladet får opplyst at politiet håper de snart kan ha DNA-bevis mot gjerningsmenn.

Siden Sigrid var pakket inn da hun ble funnet, håper politiet at DNA-sporene er bevart.

Politiet har foreløpig ikke fått svar på om det er gjort avslørende DNA-funn.

- Styrker forbindelsen Oslo tingrett ga i går politiet medhold i å varetektsfengsle begge de to siktede i fire uker med brev, besøk- og medieforbud.

VIKTIG FUNN: Her på funnstedet i et skogholt på Sofiemyr skal politiet ha gjort et funn som knytter funnstedet direkte til verkstedet der de to siktede ble pågrepet. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
VIKTIG FUNN: Her på funnstedet i et skogholt på Sofiemyr skal politiet ha gjort et funn som knytter funnstedet direkte til verkstedet der de to siktede ble pågrepet. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer

- Funnstedet ligger rett ved verkstedet de to mennene disponerer, der de brukte svært mye tid. Det er først og fremst funnstedet og omstendighetene der, og måten hun var gjemt på og framsto på, som knytter dem til drapet.

Etterforskningen etter at de ble pågrepet har styrket forbindelsen mellom dem og funnet, sier politiadvokat Cecilie Gulnes, som ikke vil kommentere Dagbladets opplysninger.

Politiet legger ikke skjul på at 37-åringen ble etterforsket som «interessant» i Sigrid-saken i flere dager før pågripelsen, men avviser at forsvarernes påstander om at bagatellmessige «skinnsiktelser» ble brukt for å få mennene pågrepet og gjøre ransakinger.

Falske skilt - Det var en helt reell etterlysning fra Sunnmøre politidistrikt som gjaldt en siktelse om skremmende eller hensynsløs adferd i Ålesund, sier Gulnes.

Hun bekrefter at 64-åringen ikke var i politiets søkelys før de oppdaget at han tilbrakte mye tid med sin 37-årige «mekkevenn».

- Vi fant ut at han benyttet falske skilt på biler. Det var all mulig grunn til å undersøke nærmere hva som foregikk på verkstedet han disponerte, sier politiadvokaten.

I politiavhør har den siktede 64-åringen uoppfordret forklart at han i august syntes kollisjonsskader 37-åringen hadde fått på bilen sin var påfallende, og at han knyttet dette til Sigrid-saken. Denne bilen skal være en grønn Citroen Xantia fra 1999, som ble solgt kort tid seinere.

Jakter eiendeler Fortsatt har ikke politiet klart å spore opp eiendeler Sigrid hadde med og på seg da hun forsvant, får Dagbladet opplyst.

FUNNET DREPT: Sigrid Giskegjerde Schjetne ble mandag kveld funnet i et skogholt på Sofiemyr. Foto: Privat / NTB Scanpix
FUNNET DREPT: Sigrid Giskegjerde Schjetne ble mandag kveld funnet i et skogholt på Sofiemyr. Foto: Privat / NTB Scanpix Vis mer

Dette skal blant annet være 16-åringens veske - som fortsatt er sporløst forsvunnet. 

Politietterforskere saumfarte i går leiligheter og verksteder disponert av de to siktede i Ålesund, på Ensjø, på Bryn og på Sofiemyr ved funnstedet, og fraktet store pappesker med seg ut.

REELL SIKTELSE: Politiet legger ikke skjul på at 37-åringen ble etterforsket som «interessant» i Sigrid-saken i flere dager før pågripelsen, men avviser at forsvarernes påstander om at bagatellmessige «skinnsiktelser» ble brukt for å få mennene pågrepet og gjøre ransakinger. Foto: Vegard Grøtt / NTB Scanpix
REELL SIKTELSE: Politiet legger ikke skjul på at 37-åringen ble etterforsket som «interessant» i Sigrid-saken i flere dager før pågripelsen, men avviser at forsvarernes påstander om at bagatellmessige «skinnsiktelser» ble brukt for å få mennene pågrepet og gjøre ransakinger. Foto: Vegard Grøtt / NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media