Politiet gjort flere beslag etter sexskandalen i Venstre

Har også gjennomført en ransakelse etter at Venstres tidligere nestleder ble siktet for voldtekt i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSLO/HAUGESUND (Dagbladet): Politiet har ransaket et hus i forbindelse med at tidligere nestleder i Venstre, Helge Solum Larsen ble siktet for voldtekt av ei 17 år gammel jente i går.

De har også gjort flere beslag, og teknikere jobber nå på det angivelige åstedet, opplyser politiadvokat Elisabeth Rød på en pressekonferanse i Haugesund i dag.

Hun vil ikke kommentere beslagene nærmere.

Rød opplyser videre at den 17 år gamle jenta er blitt avhørt i flere timer, og at politiet trolig har behov for å snakke mer med henne. De vil også foreta mange vitneavhør av personer som var til stede på Ryfylke Fjordhotell på Sand i helga.

Innlagt på sykehus Solum Larsen er nå innlagt på sykehus, og politiet ønsker å gjennomføre et avhør med ham så snart som mulig.

Han er fratatt telefonen, og kan ikke kommunisere med andre uten avtale med politiet.

Politiet i Haugesund ble først informert om en mulig voldtekt mandag kveld.

- Har det vanskelig Solum Larsen skal ha erkjent overfor venner i partiet at han hadde sex med den unge kvinnen, men han nekter for at det har vært en voldtekt.

17-åringen forklarte seg for politiet i går, og jentas bistandsadvokat Berit Johannessen sa til Dagbladet i går at hun har det vanskelig.

BESLAG: Politiadvokat Elisabeth Rød og politioverbetjent Lar Ivar Grunnaleite orienterte pressen om voldtektssiktelsen.
Foto: Jan Kåre Ness / Scanpix
BESLAG: Politiadvokat Elisabeth Rød og politioverbetjent Lar Ivar Grunnaleite orienterte pressen om voldtektssiktelsen. Foto: Jan Kåre Ness / Scanpix Vis mer

- Det har vært en kontakt mellom henne og partiet. Hun har opplevd en god støtte og oppfølging fra partiet. Hun har hatt det vanskelig og har det vanskelig. Hun ber om ro nå, sier Johannessen.

Trakk seg Voldtekten skal ha skjedd i et av hotellrommene på Ryfylke Fjordhotell på Sand natt til søndag, etter at den 17 år gamle jenta forlot et nachspiel sammen med Helge Solum Larsen.

- Vi på hotellet ble nok like sjokkerte som alle andre da vi fikk vite om anmeldelsen av en voldtekt tirsdag kveld, sier hotellsjef Tina Cosette Asbjørnsen til Stavanger Aftenblad.

Helge Solum Larsen har nå trukket seg fra alle verv i partiet.