Politiet glemte innsatt 30-åring

30-åringen møtte aldri til sin egen promillesak, fordi han satt i varetekt i Oslo fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Oslo tingrett 14. oktober i år ble 30-åringen dømt, fordi han ikke hadde gyldig fravær. Han var stevnet på lovlig måte av oslopolitiet.

Men grunnen til at han ikke kunne komme til rettssaken som oslopolitiets trafikkseksjon hadde reist mot ham, var at han satt i varetekt etter begjæring fra narkotikaavdelingen.

Fengslet lenge

Det hadde han for øvrig gjort i mange måneder, siktet for grove narkotikaforbrytelser.

Etter at fadesen var et faktum, hevdet 30-åringen at dommen på 30 dagers betinget fengsel ikke var gyldig, fordi han ikke hadde fått forklart seg for dommerne.

I en kjennelse har tingretten kommet fram til at 30-åringen har sannsynliggjort at han hadde gyldig forfall, og at han ikke kan lastes for at han ikke meldte fra.

Dommen ble opphevet 1. desember. Saken må opp på nytt.

30-åringen forklarte at han to ganger fortalte oslopolitiet at han skulle i retten den aktuelle dagen, men politieskorten uteble.

- Ikke oversikt

Det er advokat John Chr. Elden som forsvarer 30-åringen i narkotikasaken, mens et annet advokatkontor hadde promillesaken.

- Jeg er oppgitt over at oslopolitiet ikke har oversikt over eller glemmer hvilke varetektsinnsatte de til enhver tid har, sier Elden.