Politiet gransker funn i Birgitte-saken

Rettsmedisinere har avdekket hittil ukjent biologisk materiale på genseren Birgitte Tengs hadde på seg da hun ble funnet drept 6. mai 1995.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Nettavisen har politiet i Haugesund fått bistand fra teknikere i Kripos for å undersøke materialet. Etterforskerne har håp om at de rettsmedisinske ekspertene skal klare å få fram en fullverdig DNA-profil av materialet de analyserer.

På åstedet der Birgitte Tengs ble funnet slått i hjel, ble det funnet en rekke hår, men det skal ikke være hår som nå blir gransket nærmere. Materialet som granskes skal ha ligget i saken hele tiden.

Politiadvokat Thor Buberg i Haugesund politidistrikt ønsker ikke å si noe om hva slags materiale man nå har funnet. Det er Buberg som har ledet arbeidet med Birgitte-saken, siden politiet i begynnelsen av mai i år bestemte at det skulle gjøres nye tekniske analyser i den uoppklarte drapssaken, skriver VG.

Fetteren til Birgitte ble først dømt og senere frifunnet for drapet på den 17 år gamle jenta. Politiet gjorde en omfattende etterforskning i saken. Blant annet ble det innhentet 526 blodprøver som skulle sjekkes mot hårfunn i saken. Nå kan blodprøvene igjen komme til nytte.

- Jeg håper at dette kan bli løsningen på denne saken. Forhåpentlig blir dette materialet undersøkt så fort som mulig, slik at Birgittes fetter og hans familie kan bli renvasket en gang for alle, sier advokat Arvid Sjødin til VG.

(NTB)