Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet gransker ulvedød

Mens rovdyrvenner sørger over ulven som ble påkjørt og drept av toget i natt, er folket i Stor-Elvdal svært lettet. Nå vil politiet etterforske omstendighetene rundt ulvens død.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De ansatte i NSB som så ulven skal avhøres, og ulven skal obduseres, opplyser politiet. Det var lokføreren på et persontog på vei nordover som oppdaget ulven i går, og meldte fra til Viltnemnda i morges.

Politiet i Østerdalen tror at det var et ulykkestilfelle at ulven døde, men finner det likevel naturlig å etterforske saken på vanlig måte.

Direktoratet for naturforvaltning tror dette er den ene av de to ulvene som det tidligere er blitt gitt fellingstillatelse for. Ulvejakten ble innstilt mandag, da Miljøverndepartementet foreløpig trakk tilbake fellingstillatelsen.

Tragedie

- Dette er en stor tragedie. Vi har ikke råd til å miste et eneste dyr, sier medietalsmann Viggo Ree i Foreningen Våre Rovdyr om ulven som er påkjørt av toget.

Ree legger ikke skjul på at han synes det er underlig at en ulv blir drept av toget dagen etter at Namsretten har utsatt ulvejakta i Stor-Elvdal.

- Det er masse rare omstendigheter rundt denne saken, og jeg er ikke sikker på om det er toget som har tatt livet av ulven. Her får vi vente og se hva politiet kommer fram til, sier Ree til NTB.

Lettelse

I Stor-Elvdal hersker det lettelse etter ulve-dødsfallet.

- De som var skuffet og forbannet etter Namsrettens slutning sist fredag, vil nok være adskillig mer lettet i dag, sier ordfører Sigmund Vestad i Stor-Elvdal til NTB.

To tog

Informasjonsdirektør Sigurd Sandvin i Jernbaneverket opplyser til NTB at ulven trolig er påkjørt av to tog. Han forteller at ulven ble oppdaget på jernbanelinja av lokføreren på et persontog mellom kl. 21 og 22 lørdag.

Ulven lå på linja og var trolig allerede død da den ble truffet av persontoget. Ifølge Sandvin kan ulven ha bli påkjørt av et tømmertog på vei nordover noe tidligere, men dette er vanskelig å bekrefte.

(ntb)