Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skyting på Holmlia

Politiet gransker video­bilder

Ingen pågrepet etter skytingen i Oslo.

ETTERFORSKNING: Åstedet ved Ravnåsveien blir saumfart av politiets etterforskere. Undersøkelsene fortsetter i dag.
Foto: Berit Roald / NTB Scanpix
ETTERFORSKNING: Åstedet ved Ravnåsveien blir saumfart av politiets etterforskere. Undersøkelsene fortsetter i dag. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ingen er så langt pågrepet etter skytingen på Holmlia sørøst i Oslo onsdag kveld. En ung mann ligger på sykehus etter å ha blitt truffet av flere skudd, og politiet ber om tips fra publikum. Imens forsetter etterforskningen for fullt.

- Vi gjennomgår blant annet videoopptak fra området, opplyser Anne Alræk Solem, leder av seksjon for etterforskning av alvorlige voldssaker i Oslo-politiet, til Dagbladet.

Tett befolket

Området der skytingen foregikk, Ravnåsveien/Ravnkroken, er tett befolket og ligger nær både Holmlia kirke, puben Holmlia Kro og Holmlia Senter. Det fins flere overvåkingskameraer innenfor en relativt liten radius, som kan ha fanget opp detaljer fra hendelsen.

Det var noen minutter før klokka 21 onsdag at vitner hørte flere skudd og så personer løpe i området. Den skadde og blodige mannen ble sluppet inn i en leilighet etter trolig å ha løpt fra den eller dem som skjøt, og ble fraktet til akuttmottaket på Ullevål sykehus.

Mannen i 20-åra ble i går avhørt, forteller Solem.

LEDER ETTERFORSKNINGEN: Anne Alræk Solem leder Oslo-politiets seksjon for etterforskning av alvorlige voldshendelser. Her med lederen for politidistriktets leder for enhet Øst, John Roger Lund, i 2012. Foto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix
LEDER ETTERFORSKNINGEN: Anne Alræk Solem leder Oslo-politiets seksjon for etterforskning av alvorlige voldshendelser. Her med lederen for politidistriktets leder for enhet Øst, John Roger Lund, i 2012. Foto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix Vis mer

- Han var ved bevissthet og er utenfor livsfare, sier seksjonssjefen.

- Alvorlig

Solem vil ikke gå i detalj om hvordan avhøret artet seg, eller om den skadeskutte mannen samarbeider med etterforskerne. Hun vil heller ikke gå inn på hvorvidt han tilhører et kriminelt miljø, og understreker:

- Han har status som fornærmet. Dette er en alvorlig voldshendelse, som vi håper blir snarlig oppklart.

Motivet framstår som uklart, og politiet vet ikke hvorvidt det dreier seg om én eller flere gjerningsmenn.

Solem opplyser at en rekke vitner er avhørt, og at flere vitneavhør gjenstår. Fremdeles ønsker politiet tips i saken.

- Folk kan ringe kriminalvakten på 22 66 99 66 eller sende e-post til kriminalvakten.oslo@politiet.no. Vi har også fremdeles en politipost på stedet som folk kan henvende seg til, sier hun.

Etterlyser bil

Politiet etterlyste tidlig en bil de mener var innblandet, basert på vitnebeskrivelser - den beskrives som «en litt stor bil», muligens en sølvgrå Chrysler Voyager eller Ford S-Max.

- Vi understreker at bilen kan svare til denne beskrivelsen. Det er ikke alltid lett å se, sier etterforskningslederen og forklarer at eventuelle vitner ikke må unnlate å melde seg fordi bilen de så, ikke var sølvgrå.

PÅ TIPSJAKT: Politiet har en post på åstedet ved Ravnåsveien. De håper folk med opplysninger om saken henvender seg der. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix
PÅ TIPSJAKT: Politiet har en post på åstedet ved Ravnåsveien. De håper folk med opplysninger om saken henvender seg der. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix Vis mer

De siste åra har det vært flere alvorlige voldshendelser på Holmlia, som ligger i bydel Søndre Nordstrand. Lokalbefolkningen har sett seg lei på dette, og allerede i dag arrangeres en antivoldsmarkering. Tirsdag er det planlagt et folkemøte der blant andre byrådsleder Raymond Johansen og Oslo-politiets leder for enhet Øst, John Roger Lund, deltar.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling