Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet graver etter seks nye lik

Barnehjemsskandalen i Storbritannia vokser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I går ble det funnet rester av et barnelik ved lokalene til det tidligere barnehjemmet Haut de la Garenne i St. Martin på Jersey i Storbritannia.

Nå graver politiet etter seks nye lik, melder Daily Mail.

Politiet har søkt med likhunder og radarutstyr, og konsentrerer seg nå om et spesielt område i huset, etter at likhunder har markert der, skriver avisa.

De to hundene skal ha markert på åtte steder i området. En av de to hundene skal for øvrig ha bidratt i søkene etter Madeleine McCann i Portugal.

- I noen områder av bygningen har vi funnet beviser på visse ting som har skjedd og som vi vil undersøke nøyere, sier talsperson for politiet, Lenny Harper, til avisa.

Politiet frykter at flere jenter og gutter på mellom 11 og 15 år har blitt misbrukt siden 1960-åra og opp gjennom 40 år ved det tidligere barnehjemmet.

Det er nå et vandrerhjem i lokalene.

Etterforskningen begynte allerede i november i fjor, etter at politiet hadde mottatt flere påstander om misbruk. Flere offentlige institusjoner i Jersey er involvert i etterforskningen, men hovedfokuset er på Haut de la Garenne og Jersey Sea Cadets.

LEITER: Politiet søker nå i det tidligere barnehjemmet. Foto: Chris Ison/AP/Scanpix
LEITER: Politiet søker nå i det tidligere barnehjemmet. Foto: Chris Ison/AP/Scanpix Vis mer

Forrige måned ble 76 år gamle Gordon Claude Wateridge tiltalt for å ha tatt del i misbruket av barnehjemsbarna.

Han er tiltalt for tre tilfeller av misbruk av jenter under 16 år, og misbrukene skal har funnet sted mellom 1969 og 1979 på barnehjemmet Haut de la Garenne.

TIDLIGERE BARNEHJEM: Nå er det et vandrerhjem i lokalet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media