Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Prinsdal-drapet:

Politiet graver i avdødes fortid

Politiinspektør Grete Lien Metlid forteller at politiet jobber med å innhente historikk om den 21 år gamle mannen som ble drept på Prinsdal fredag. Hun åpner for at tidligere konflikter kan forklare drapet.

TILDEKKET: Politiinspektør Grete Lien Metlid forteller til Dagbladet at de fortsatt står fast ved at angrepet var målrettet. Reporter: Sofie Braseth. Video: Madeleine Liereng / Dagbladet TV Vis mer

Nesten to døgn etter at en 21 år gammel mann ble skutt og drept på Prinsdal på Søndre Nordstrand i Oslo har politiet fortsatt ikke pågrepet noen i saken.

Politiinspektør Grete Lien Metlid forteller til Dagbladet at det nå pågår en rekke avhør som de håper at skal føre dem nærmere et gjennombrudd i den omfattende drapsetterforskningen.

Politiet avhører blant andre personer med tilknytning til 21-åringen og de tre andre personene som befant seg sammen med ham på åstedet. I tillegg avhører de familie, venner og personer i nærområdet.

- Vi har etter hvert fått mer informasjon om 21-åringen. Det dreier seg om en ung mann fra området, og vi jobber for å se om det kan være noe rundt ham som kan forklare denne hendelsen. Men foreløpig har vi valgt å ikke gå ut med mer spesifikk informasjon om avdøde.

DRAP: Fredag kveld ble en 21 år gammel mann skutt og drept ved Prinsdal grill på Søndre Nordstrand i Oslo. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
DRAP: Fredag kveld ble en 21 år gammel mann skutt og drept ved Prinsdal grill på Søndre Nordstrand i Oslo. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer
BASKETAK: Det oppsto et basketak mellom gjerningspersonen og personene den drepte mannen var sammen med på åstedet. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
BASKETAK: Det oppsto et basketak mellom gjerningspersonen og personene den drepte mannen var sammen med på åstedet. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer

Graver i fortida

Metlid forteller at de blant politiet jobber med å innhente telefon- og bankinformasjon fra den avdøde 21-åringen.

- Vi jobber selvfølgelig med den type spor også, samtidig som vi utfører en rekke innhentingsoppgaver. Her pågår det mange prosjekter samtidig, sier politiinspektøren og tilføyer:

- Foreløpig har det ikke vært noen gjennombrudd i saken. Og på nåværende tidspunkt kan vi ikke si noe om hva som skjedde, eller hva som er motivet bak drapshandlingen. Men vi jobber med interessante opplysninger, som vi må kvalitetssikre før vi går ut med det.

Fredag kveld uttalte politiet at den drepte var kjent for politiet.

- Vi jobber med å innhente historikk og ser på alle tenkelige forklaringer for denne hendelsen. Det kan være noe som har skjedd tilbake i tid, eller at det finnes konflikter som kan forklare drapet. Men for oss er 21-åringen først og fremst et offer i saken.

STIKKSKADD: En av personene den drepte var sammen med, ble knivskadd i et basketak som oppsto etter at skuddene hadde falt. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
STIKKSKADD: En av personene den drepte var sammen med, ble knivskadd i et basketak som oppsto etter at skuddene hadde falt. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer
GJERNINGSPERSON: En mistenkt gjerningsperson løp fra stedet. Vedkommende er fortsatt ikke identifisert. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
GJERNINGSPERSON: En mistenkt gjerningsperson løp fra stedet. Vedkommende er fortsatt ikke identifisert. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer

Tildekket

Politiet har beskrevet drapet som en «målrettet handling». Metlid forteller at det er informasjon i saken som gjør at politiet har gått ut med denne vurderingen, og at de også holder andre muligheter åpne.

Tidlig i etterforskningen ble det beskrevet at gjerningspersonen var en person med arabisk utseende, som var mørkkledd og tildekket i ansiktet.

- Vi gikk ut med noe informasjon veldig tidlig i etterforskningen. Samtidig er vi opptatt av å si at det så tidlig i en etterforskning kan være mange feilkilder med tanke på beskrivelser. Derfor er det viktig for oss at vitner fortsetter å gi oss opplysninger.

- Gjerningspersonen var tildekket. Hva forteller det dere om hendelsen?

- Det er klart at når man tildekker seg, så tenker vi at man gjør det av et ønske om å ikke bli gjenkjent. Det har i hvert fall gjort etterforskningen vanskeligere.

TIPS: Politiet ønsker at publikum bidrar med tips om saken. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
TIPS: Politiet ønsker at publikum bidrar med tips om saken. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer

Utelukker ikke medvirkere

Metlid forteller at mye tyder på at gjerningspersonen handlet alene, men at politiet ikke kan utelukke at vedkommende hadde medvirkere.

Etter at skuddene falt, oppsto det et basketak mellom gjerningspersonen og de tre personene som var sammen med 21-åringen. En av de involverte ble påført flere stikkskader og mottar medisinsk behandling på Ullevål sykehus, men betegnes ikke som livstruende skadd.

Metlid ønsker ikke å gi ytterligere opplysninger om basketaket.

- Det har vært et basketak. Flere detaljer om dette kan jeg ikke gå ut med på nåværende tidspunkt.

- Ble gjerningspersonen påført skader i basketaket?

- Vi kan i hvert fall ikke utelukke det.

FLUKTRUTE: Politiet leter fortsatt etter gjerningspersonen som skjøt og drepte en 21 år gammel mann på Prinsdal i Oslo 10. januar. Vitner skal ha observert ham løpende fra åstedet i retning Kolbotn. Video: Marie Røssland / Endre Vellene. Vis mer

Kan ta tid

Metlid forteller at et slikt type angrep, som skjer plutselig, ute og på kvelden, kan ta noe tid å oppklare.

- Jeg håper at vi kan løse saken så raskt som mulig. Ikke minst for å gi pårørende svar. De har hatt ei veldig tøff helg nå, og kan ikke forstå hvordan dette kunne skje.

- Er dere bekymret for nye angrep?

- Vi har ingen konkrete opplysninger som tilsier det skal forekomme nye angrep. Men vi er opptatt av at man har tillit til at politiet gjør en god jobb, sier Metlid og tilføyer:

- Jeg forstår at det er veldig mange følelser involvert nå. At det er mange som er frustrerte og lei seg, og at man kan bli sint. Vi gjør det vi kan, og håper at publikum kan bidra med informasjon.

Metlid forteller at de er tilbakeholden med informasjon om saken for å kunne kvalitetssikre opplysninger før de går ut med dem.

- Vi er alltid varsomme med å gå ut med usikker informasjon, eller informasjon som vi tenker at kan påvirke opplysninger som vi får inn.

DRAP: Majid Butt er innehaver på Prinsdal grill der en 21 år gammel gutt ble skutt og drept like før midnatt fredag. Reporter: Angelica Hagen. Video: Øistein Monsen / Dagbladet Vis mer

Drapet

Det var seint fredag kveld at en 21 år gammel mann ble skutt og drept på parkeringsplassen utenfor Prinsdal grill på Søndre Nordstrand.

21-åringen var sammen med tre venner da hendelsen fant sted, og etter drapet oppsto det et basketak hvor en av vennene ble påført flere stikkskader. Vedkommende ble innlagt på Ullevål sykehus.

Alle de tre vennene er avhørt av politiet, og har bidratt med viktig informasjon, ifølge Metlid.

Søndag formiddag opplyste politiet i en pressemelding om at etterforskningen pågikk med uforminsket styrke natt til søndag, og at de er i gang med en omfattende drapsetterforskning.

Politiet ønsker fortsatt opplysninger fra selve åstedet i Nedre Prinsdalsvei, men ber også publikum om å ta kontakt dersom de har sett personer eller kjøretøy i området for øvrig. Særlig ønsker de observasjoner fra området øst for jernbanelinja ved Holmlia og Prinsdal, og kan nås på 22 66 99 66.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media