Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Donald Trumps velgermøte:

Politiet grep inn etter Trumps velgermøte

Stemningen ble amper etter Donald Trumps velgermøte i Tulsa i Oklahoma.

UROLIGHETER: Det ble urolig stemning da Trumps tilhengere og motdemonstranter møttes i forbindelse med Trumps velgermøte i Tulsa søndag kveld. Foto: Mike Simons / AP / NTB
UROLIGHETER: Det ble urolig stemning da Trumps tilhengere og motdemonstranter møttes i forbindelse med Trumps velgermøte i Tulsa søndag kveld. Foto: Mike Simons / AP / NTB Vis mer

Natt til søndag holdt den amerikanske presidenten sitt første velgermøte siden utbruddet av coronaviruset. Det fant sted i Tulsa i Oklahoma.

Utenfor lokalet hadde Trumps tilhengere og motstandere samlet seg, og da han gikk av scenen klokka 21, måtte politiet rykke ut i gatene. Ifølge VG, som var på stedet, skal det tidvis ha vært amper stemning mellom de to gruppene.

Byens politi meldte på Twitter at demonstrasjonene var nokså fredfulle. VGs journalister deler imidlertid ikke samme oppfatning av situasjonen:

«Tydelig stresset politi avfyrte det som så ut til å være pepperspray mot demonstranter som ikke hørte på gjentatte beordringer om å trekke seg tilbake», skriver avisa.

Årsaken til hendelsene skal skyldes store diskusjoner mellom Trumps tilhengere og en frammøtt gruppe demonstranter for Black Life Matters.

Tomme seter

I salen under Trumps velgermøte var det en rekke tomme seter. Ifølge nyhetsbyrået AP, skal Trump-administrasjonen ha sagt i en uttalelse at dette er fordi demonstrantene har hindret folk i å komme inn i lokalet.

Utenfor en av inngangene ble en mannlig Trump-supporter pågrepet etter å ha prøvd å angripe en kvinne.

På scenen uttalte Donald Trump seg om situasjonen i gatene:

– Vi hadde noen dårlige folk utenfor her som gjorde dårlige ting, men jeg setter pris på dere, at dere er her, skriver VG.

Smittefare

Lørdag, bare en dag før presidentens velgermøte, meldte byen om rekordhøye smittetall. Totalt er det registrert 772 smittetilfeller og 66 dødsfall.

På landsbasis har over 120 000 mistet livet som følge av covid-19.

Trump-administrasjonen ble advart om å holde velgermøte i delstaten Oklahoma på grunn av smittefare.

For å overholde smittevernrestriksjonene måtte imidlertid alle ha på ansiktsmaske gjennom sikkerhetskontrollen, samtidig som alles temperatur ble målt før inngang. I tillegg ble alle kampanjeansatte testet for coronaviruset i forkant av velgermøtet. Seks av dem testet positivt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!