Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet hadde bestilt obduksjon. Da våknet mannen til live igjen

Mann fra Stord erklært død. Det stemte ikke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Bergens Tidende avslører i dag at politiet har startet undersøkelsessak, etter at en ung mann 20. januar ble erklært død, før han kort tid senere våknet til live igjen.

Den unge mannen fra Stord fikk natt til 20. januar et kraftig hjerteinfarkt. En ambulanse og en lege fra den kommunale legevakta kom til leiligheten og startet umiddelbart behandling. Men mannen var livløs. Ifølge BT bekrefter flere kilder at mannen ble erklært død.

- Politiet fikk melding om et dødsfall i en leilighet. Naturlige dødsfall er i utgangspunktet ikke en oppgave for politiet, men i dette tilfellet dreide det seg om en relativt ung mann. Det ble derfor satt i verk tiltak for å få gjennomført obduksjon. Det ble konferert med jourhavende politijurist, som gikk inn for at avdøde skulle obduseres på et senere tidspunkt, sier politioverbetjent Egil Espeland i Stord lensmannsdistrikt til avisa.

Den unge mannens foreldre kom til leiligheten, og ble informert om at sønnen deres var død. Men da foreldrene var der, oppdaget ambulansepersonellet at mannen faktisk var i live.

- Han gjorde bevegelser som viste at det åpenbart ikke var en død person som lå der. Ambulansepersonellet iverksatte umiddelbart livreddende tiltak, og mannen ble kjørt til sykehus i ambulanse, sier Espeland til BT.

Mannen er innlagt på sykehuset i Stord og tilstanden er ukjent, ifølge BT.

Stord kommune ønsker ikke å kommentere saken. Fylkeslegen sier de har fått saken på sitt bord.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!