Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet hadde ikke avhør med 13-åringens mor i går kveld: - Fikk inntrykket av at hun er syk

Men de vil prøve igjen i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En mor i 40-åra er siktet for grov omsorgssvikt etter at hennes 13 år gamle datter ble funnet død i hytta deres på Beitostølen nyttårsaften.

Politiet opplyser nå at de ikke hadde et avhør med den siktede moren i går kveld.

- Det er overraskende at hun er frisk nok til å skrives ut. Jeg fikk inntrykket av at hun er syk og at det ikke er tilrådelig å gå inn på saken nå, sa mors forsvarer Håvard Fremstad til Dagbladet i går ettermiddag.

Han sa at mor ikke var i stand til å snakke om det hun er siktet for i går tidlig. Hun er siktet grov omsorgssvikt og å ikke ha gitt datteren nødvendig hjelp.

Politiet opplyser at de vil prøve å avhøre moren i dag.

Ble skrevet ut Da politiet kom til hytta på nyttårsaften, ble mor først ivaretatt av helsevesenet. I går ble hun skrevet ut av sykehuset, pågrepet og satt i varetekt.

- At hun er skrevet ut fra sykehus, betyr ikke at hun kan avhøres, påpekte forsvareren.

Før hun døde, hadde 13-åringen slitt med spiseforstyrrelse og mobbing på flere skoler i Bærum.

Ikke sett henne Politiet må nå finne ut hva som skjedde i dagene og månedene før jenta ble funnet død og avmagret på familiehytta. Ifølge politiadvokat Julie Dalsveen har ikke politiet fått inn noen vitneobservasjoner av jenta de siste dagene før hun døde.

Da har, så vidt politiet vet, ingen sett henne. Mor og datter var alene på hytta på nyttårsaften.

Folkehelseinstituttet har utført en foreløpig obduksjon, men har ikke klart å fastsette når jenta faktisk døde. De mener imidlertid at hun kan ha dødd av avmagring, og ifølge VG var jenta også kald og stiv da hun ble funnet.

Valdres 20160104
En mor i 40-åra er siktet for grov omsorgssvikt og for ikke å ha gitt sin 13 år gamle datter nødvendig hjelp da hun døde på nyttårsaften.
Hytta i Valdres er sperret av politiet
Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
Valdres 20160104 En mor i 40-åra er siktet for grov omsorgssvikt og for ikke å ha gitt sin 13 år gamle datter nødvendig hjelp da hun døde på nyttårsaften. Hytta i Valdres er sperret av politiet Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media