Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fyll og kaos i Holmenkollen

- Politiet hadde ikke kontroll på folkemengdene, som slåss og gikk i sporet

Da slo Sporveien av strømmen. Klokka 18.56 meldes det at banen fra Frognerseteren mot Oslo sentrum er i gang igjen.

FARLIG: En mann står bakpå den fullastede t-banen i Holmenkollen. Han blir pågrepet av politiet på Ris stasjon. Video: 2400@db.no Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter 5-mila i Holmenkollen i dag, ble det fullt kaos på en rekke t-banestasjoner. Politiet meldte om slåsskamper, fyll og mennesker som gikk i t-banesporene. Like over klokka 18 i kveld melder også politiet at flere personer skal være påkjørt av t-banen ved Besserud stasjon.

Ikke alvorlig skadd

Like over 19 i kveld får Dagbladet bekreftet at det antagelig dreide seg om én person.

- Det var bare én som var påkjørt. Det vi vet er at vedkommende ble tatt med til sykehus, men etter det vi erfarer, er ikke personen alvorlig skadd, sier Cato Asperud, kommunikasjonssjef i Sporveiene.

Han forteller videre at t-banene nå går igjen, om enn i saktegående fart.

- Vi er i ferd med å forsiktig gjenoppta trafikken, men på flere stasjoner er det en rekke mennesker så vi må ta det forsiktig og se an, sier Asperud.

Stoppet banene

Under store sportsarrangement i Holmenkollen har alltid Sporveiene hyppig kontakt med politiet. Men situasjonen i Kollen har tidligere aldri vært så kaotisk som nå, etter det Asperud erfarer.

- Rundt klokka 18.15 tok vi av strømmen og alle baner mellom Majorstua og Frognerseteren er nå stoppet, sier Asperud.

Folk i sporet

Grunnen til at t-banene ble stoppet var som følger:

- Når politiet varslet oss om at de ikke hadde kontroll over de store folkemengdene, der folk slåss og gikk i t-banesporet, så måtte vi ta en umiddelbar sikkerhetsvurdering. Det var naturlig å stoppe trafikken, sier Asperud.

Klokka 18.40 i kveld skriver Oslo-politiet på Twitter at «T-banen kan ikke begynne å gå ennå, da flere personer på nytt har tatt seg ned i sporet».

Klokka 18.56 får Dagbladet opplyst at banen er i drift igjen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!