Politiet håper å frigi navn på ofre etter helikoptertragedien i kveld

Politiet søker videre på krasjstedet i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN / OSLO (Dagbladet): - Vi har kommet godt i gang med søk og innsamling. Nå er vi over i en analyse- og sammenlikningsfase. Vi har håp om å komme med noen identifikasjoner i løpet av ettermiddagen eller kvelden, men kan ikke garantere det. Arbeidet går bra, sier Per Angel, leder i ID-gruppa i Kripos, som har ansvaret for identifikasjonsarbeiodet.

Han ga kl. 10.30 en oppdatering om statusen for arbeidet og etterforskningen etter helikopterstyrten fredag hvor 13 personer omkom, sammen med Gustav Landro stabssjef i Vest politidistrikt.

Dagbladet får opplyst at dersom Kripos lykkes med å identifisere ofrene etter ulykka formelt i kveld, vil første steg være å varsle de pårørende. Deretter tar de sikte på å frigi navnene.

Leter etter spor Angel sier de får hjelp av Folkehelseinstituttet med DNA-analyse, og at de blant annet bruker tannprøver i identifikasjonsarbeidet. Han sier de tror og håper at de har funnet alle kroppene.

- Det er gjort funn i hele leteområdet, blant annet i helikopterkroppen, sier Angel.

Angel sier 30 personer jobber med identifikasjonsarbeidet. Han sier de også ser etter spor som kan si noe om årsaken.

- Hvis vi for eksempel ser spor etter brann, så vil vi dokumentere det. Men vi har ikke funnet noe nå som kan indikere noe om årsaken.

Artikkelen fortsetter under annonsen

ID-gruppa har fortsatt mannskaper på funnstedet på Turøy. De henter nå inn all mulig informasjon om ofrene for å gjøre identifiseringsarbeidet så raskt som mulig.

- Jeg føler vi er godt i rute og at vi har skal komme i mål med arbeidet, sier Angel til Dagbladet.

Finsøk Politiet søker videre i området.

- I løpet av dagen skal vi ha finsøk av flere holmer rundt fallplassen, og i terrenget der rotoren ble funnet. Vi skal også fortsette med søk i vannet, sier stabssjef Gustav Landro.

INFORMERER: Per Angel, leder av ID-gruppa i Kripos. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
INFORMERER: Per Angel, leder av ID-gruppa i Kripos. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

- Vi vet ikke hvor lenge vi skal holde på. Vi vil få bistand fra Forsvaret og Sivilforsvaret. Det vil være folk i området til vi er sikre på at vi har gått gjennom området så grundig som mulig, sier Landro.

I dag vil også de etterlatte få mulighet til å se stedet der helikopteret styrtet ved Turøy vest for Bergen fredag.

Helikopterselskapet CHC sier de er forberedt på å bli gransket, og sier ulykka er det verste som kunne skje.

Mistet milliardkontrakt I dag ble det også kjent at det i februar ble tatt en avgjørelse om at  CHC Helikopter Service ikke får fornyet avtalen med Statoil om flyginger fra Flesland og Florø. Kontraktens verdi er anslått til å være rundt én milliard kroner. Fra 1. mai neste år er det i stedet helikopterselskapet Bristow som skal gjennomføre disse flygingene, skriver Stavanger Aftenblad.

Ulykkeshelikopteret avbrøt en tur til Oseberg-feltet tre dager før det styrtet. Det returnerte så sent som tirsdag denne uken, ifølge VG.

Helikoptertypen har ifølge hovedverneombud Hans Fjære Øvrum på Gullfaks A lenge vært et veldig upopulært helikopter blant ansatte i Nordsjøen, melder NRK.

30-40 politifolk og mannskaper fra Havarikommisjonen har samlet vrakdeler og sikret spor på Turøy. Helikoptervraket ble heist opp fra seks-sju meters dyp lørdag.

Helikopterets ferdskriver og taleregistrator ble lørdag sendt til England for analyse.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram