Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet håper å frigi navn på ofre etter helikoptertragedien i kveld

Politiet søker videre på krasjstedet i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN / OSLO (Dagbladet): - Vi har kommet godt i gang med søk og innsamling. Nå er vi over i en analyse- og sammenlikningsfase. Vi har håp om å komme med noen identifikasjoner i løpet av ettermiddagen eller kvelden, men kan ikke garantere det. Arbeidet går bra, sier Per Angel, leder i ID-gruppa i Kripos, som har ansvaret for identifikasjonsarbeiodet.

Han ga kl. 10.30 en oppdatering om statusen for arbeidet og etterforskningen etter helikopterstyrten fredag hvor 13 personer omkom, sammen med Gustav Landro stabssjef i Vest politidistrikt.

Dagbladet får opplyst at dersom Kripos lykkes med å identifisere ofrene etter ulykka formelt i kveld, vil første steg være å varsle de pårørende. Deretter tar de sikte på å frigi navnene.

Leter etter spor Angel sier de får hjelp av Folkehelseinstituttet med DNA-analyse, og at de blant annet bruker tannprøver i identifikasjonsarbeidet. Han sier de tror og håper at de har funnet alle kroppene.

- Det er gjort funn i hele leteområdet, blant annet i helikopterkroppen, sier Angel.

Angel sier 30 personer jobber med identifikasjonsarbeidet. Han sier de også ser etter spor som kan si noe om årsaken.

- Hvis vi for eksempel ser spor etter brann, så vil vi dokumentere det. Men vi har ikke funnet noe nå som kan indikere noe om årsaken.

ID-gruppa har fortsatt mannskaper på funnstedet på Turøy. De henter nå inn all mulig informasjon om ofrene for å gjøre identifiseringsarbeidet så raskt som mulig.

- Jeg føler vi er godt i rute og at vi har skal komme i mål med arbeidet, sier Angel til Dagbladet.

Finsøk Politiet søker videre i området.

- I løpet av dagen skal vi ha finsøk av flere holmer rundt fallplassen, og i terrenget der rotoren ble funnet. Vi skal også fortsette med søk i vannet, sier stabssjef Gustav Landro.

INFORMERER: Per Angel, leder av ID-gruppa i Kripos. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
INFORMERER: Per Angel, leder av ID-gruppa i Kripos. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

- Vi vet ikke hvor lenge vi skal holde på. Vi vil få bistand fra Forsvaret og Sivilforsvaret. Det vil være folk i området til vi er sikre på at vi har gått gjennom området så grundig som mulig, sier Landro.

I dag vil også de etterlatte få mulighet til å se stedet der helikopteret styrtet ved Turøy vest for Bergen fredag.

Helikopterselskapet CHC sier de er forberedt på å bli gransket, og sier ulykka er det verste som kunne skje.

Mistet milliardkontrakt I dag ble det også kjent at det i februar ble tatt en avgjørelse om at  CHC Helikopter Service ikke får fornyet avtalen med Statoil om flyginger fra Flesland og Florø. Kontraktens verdi er anslått til å være rundt én milliard kroner. Fra 1. mai neste år er det i stedet helikopterselskapet Bristow som skal gjennomføre disse flygingene, skriver Stavanger Aftenblad.

Ulykkeshelikopteret avbrøt en tur til Oseberg-feltet tre dager før det styrtet. Det returnerte så sent som tirsdag denne uken, ifølge VG.

Helikoptertypen har ifølge hovedverneombud Hans Fjære Øvrum på Gullfaks A lenge vært et veldig upopulært helikopter blant ansatte i Nordsjøen, melder NRK.

30-40 politifolk og mannskaper fra Havarikommisjonen har samlet vrakdeler og sikret spor på Turøy. Helikoptervraket ble heist opp fra seks-sju meters dyp lørdag.

Helikopterets ferdskriver og taleregistrator ble lørdag sendt til England for analyse.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!