Politiet håper på DNA-oppklaring

Oslo-politiet håper DNA-analyser av drapssiktede nynazister sammenholdt med tekniske bevis skal peke ut Benjamin Hermansens drapsmann med 100 prosent sikkerhet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Min klient har avgitt frivillig blodprøve, bekrefter advokat Johnny Veum overfor Dagbladet. Det er nytteløst for en drapssiktet å nekte å avgi blodprøve.

I slike tilfeller kan politiet innhente rettens kjennelse for å få tatt blodprøver med tvang.

Veum forsvarer Veronica Andreassen (19), som var med Ole Kvisler og Joe Erling Jahr i bilen ut til Holmlia drapskvelden. Ifølge vitner var det Jahr som stakk 15-åringen Benjamin Hermansen til døde. Etter det Dagbladet får opplyst, mener politiet at det kan ha vært en fjerde person med langt hår i bilen. Det skal vitner ha fortalt.

Veronica Andreassen ble i går varetektsfengslet fram til 17. februar av et flertall på to mot en dommer i Borgarting lagmannsrett.

Oslo forhørsrett løslot henne tirsdag i forrige uke.

Advokat Veum reagerer på at lagmannsretten mener Veronica Andreassen skulle kunne påvirke Ole Kvisler. Han sitter på en sterkt bevoktet avdeling på Ullersmo landsfengsel med strengeste form for besøks- og kommunikasjonskontroll.

- Jeg mener min klient nå er fengslet som vitne i drapssaken, og det er det ikke adgang til. Slik som flertallet begrunner sin kjennelse, så viser de to dommerne en mistillit til bruken av brev- og besøksforbud. Kvisler sitter på forbud. Likevel mener de at hun kan påvirke ham, hvis hun blir løslatt.

<B>STUKKET NED:</B> Tente lys, blomster og bilder markerte steder hvor Benjamin Hermansen (15) ble drept.