Politiet har 44 396 uoppklarte saker liggende

Rundt omkring på politi- og lensmannskontorene i Norge hoper antallet saker seg opp i sommer.

MYE Å TA TAK I: Nesten 45 000 uferdige straffesaker eldre enn tre måneder ligger rundt på politipultene i landets 27 politidistrikter. Fotomontasje: Dagbladet
MYE Å TA TAK I: Nesten 45 000 uferdige straffesaker eldre enn tre måneder ligger rundt på politipultene i landets 27 politidistrikter. Fotomontasje: Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Per 1. juli er det 44 396 straffesaker som er eldre enn tre måneder og som ikke er påtaleavgjort av politiet i Norge, opplyser Riksadvokaten til Dagbladet.

Det er langt fra målet til Regjeringen om å redusere antallet ikke-avgjorte saker til 36 000 i løpet av 2014.

Justis- og beredskapsdepartementet har i år bedt Politidirektoratet om å redusere antallet restansesaker med 20 prosent fra cirka 45 000 i 2013 til 36 000 saker i år.

- Sett fra Riksadvokatembetets side er restansesituasjonen i politi-Norge bekymringsfull, det har vi gitt uttrykk for over tid. Riksadvokaten har ikke konkretisert tilfredstillende måltall, men pekt på at dagens tall ikke er godt nok nasjonalt, sier konstituert statsadvokat Reidar Bruusgaard hos Riksadvokaten til Dagbladet.

Å få ned antallet er viktig av flere grunner, blant annet på grunn av muligheten til å utøve god fagledelse, bevissituasjonen i den enkelte sak og hensynet til de pårørende, han.

80 jurister Gjengitt i årets rundskriv fra Riksadvokaten er politiets eget mål om å redusere antallet restanser enda mer ambisiøst enn riksadvokatens ønske om 36 000. Når tallet halvveis ut i året bare er sunket med cirka 600 saker og det gjenstår å avgjøre nesten 8500 saker samtidig som nye saker kommer til, kan det bli en utfordring.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer