Politiet har avhørt den skadde samboeren til den drepte svenske kvinnen

- Han var i stand til å gi oss sentrale opplysninger, sier politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To av de fem personene som er pågrepet etter at en svensk kvinne ble funnet drept og en mann kritisk skadd etter knivstikking i en leilighet på Fredenborg i Oslo natt til tirsdag, skal inn til avhør i dag.

Fire menn, to norske på 25 og 20, og to svenske på 26 og 28, er siktet for drap, medvirkning til drap eller drapsforsøk. I tillegg er en 18 år gammel kvinne siktet for å ha medvirket til flukt eller å skjule noen i forbindelse med en straffbar handling.

Politiet satt i går i lange avhør med den norske 25-åringen og den svenske 26-åringen i går, og fikk sent i går kveld også avhørt den 28 år gamle svenske mannen som ble pågrepet i går.

- Sent i går kveld fikk vi også gjort et førstegangsavhør med den skadde mannen. Han har alvorlige skader, men er stabil, så vi mente det var tilrådelig å snakke med ham. Det var selvfølgelig et viktig avhør for oss, og han var i stand til å gi oss sentrale opplysninger, sier etterforskningsleder Grethe Lien Metlid til Dagbladet.

- Vi vil ikke gjøre flere avhør av den fornærmede i dag, men vil avhøre den 18 år gamle kvinnen og den 20 år gamle mannen som ble pågrepet i går, sier Metlid.

- Ikke tilfeldig Metlid understreker at politiet nå er inne i en avhørsfase, og derfor ønsker å være tilbakeholdne med opplysninger.

- Nå skal alle forklare seg, og så skal påtalemyndigheten gjøre en vurdering av bevisene. Vi får hele tiden ny informasjon, som gir oss et bedre bilde av situasjonen og hva som har skjedd, sier hun.

Politiet ønsker heller ikke å gå i detaljer rundt de siktedes relasjon til hverandre eller den drepte og den skadde.

- Det jeg kan si er at det er til dels nære relasjoner mellom de pågrepne. Når det gjelder de pågrepnes tilknytning til ofrene vil jeg ikke gå i detaljer, men dette fremstår ikke som tilfeldig, sier Metlid.

Politiet har gjennomført en omfattende teknisk og taktisk etterforskning, og mener drapet har «en forhistorie», uten å utdype det nærmere.

Pågrepet i nærheten Advokat Vibeke Hein Bæra, som representerer den 25 år gamle nordmannen, forteller at hennes klient satt i avhør store deler av gårsdagen, og at han ikke erkjenner straffskyld i forhold til siktelsen slik den nå foreligger.

- Det er nå viktig å få avklar hans rolle eller manglende rolle. Både relasjonene mellom de fem pågrepne og ofrene er kjernen i avhørene, og noe som må avgjøres, sier Hein Bæra.

- Min klient ble pågrepet i nærheten av åstedet, men ikke i leiligheten. Han har forklart seg om hvorfor han befant seg der han gjorde.

Den 26 år gamle svenske mannen ble også pågrepet i nærheten av åstedet, mens de tre andre ble pågrepet mens politiet holdt pressekonferanse i går ettermiddag.

- Han ble pågrepet i nærheten. Han nekter straffskyld etter den alvorlige siktelsen, og har forklart at han ikke var der hvor drapet skjedde, sier advokat Jens Ove Hagen, som representerer den 26-åringen.

Advokat Are Gunnar Aas, som representerer den 18 år gamle kvinnen, forteller at hun skal inn til avhør i formiddag. Han har foreløpig ikke fått snakket med sin klient om hvordan hun stiller seg til siktelsen.

Det er også planlagt avhør av den 20 år gamle nordmannen som ble pågrepet i går.