Politiet: Har avslørt hjemmebrent-liga i Trøndelag

Da politiet aksjonerte mot et hus, gikk hjemmebrentapparatet for fullt.

AVSLØRT LIGA: Politiet i Trøndelag mener å ha avslørt en hjemmebrent-liga. - Måten de jobbet på bærer preg av at de har vært godt organiserte, og forsiktige, sier etterforskningsleder i politiet Leif Gundersen til Trønder-Avisa. Illustrasjonsfoto: SHUTTERSTOCK/NTB SCANPIX
AVSLØRT LIGA: Politiet i Trøndelag mener å ha avslørt en hjemmebrent-liga. - Måten de jobbet på bærer preg av at de har vært godt organiserte, og forsiktige, sier etterforskningsleder i politiet Leif Gundersen til Trønder-Avisa. Illustrasjonsfoto: SHUTTERSTOCK/NTB SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tre menn i 40-åra er i Inntrøndelag tingrett varetektsfengslet i fire uker, to av dem med full isolasjon, etter en storstilt aksjon mot det politiet mener er et hjemmebrent-nettverk, skriver Trønder-Avisa (krever abonnement).

Politiet mener at de har forsynt deler av Innherred (som omfatter kommunene Steinkjer, Inderøy, Verdal og Levanger) med hjemmebrent over år.

- Vi mener vi har sprengt et nettverk som har drevet med organisert spritproduksjon i betydelig omfang, sier Leif Gundersen, etterforskningsleder ved Steinkjer politistasjon til avisa.

Etter det avisa erfarer, startet saken da tollvesenet ved svenskegrensa slo alarm om en mann i 40-åra fra Verdal som gjentatte ganger hadde blitt stoppet med store mengder sukker i bilen. Mannen hadde blitt stoppet med lovlig kvantum, men i vinter fikk politiet informasjon om at en mann i 40-åra fra Steinkjer kunne være mottaker av sukkeret. Politiet spanet på vedkommende og fikk bekreftet mistanken om omfattende spritproduksjon hjemme hos en tredjemann. Sistnevnte, en mann i 40-åra Steinkjer, ble også spanet på, skriver Trønder-Avisa.

De tre personene ble pågrepet i en koordinert politiaksjon 22. februar. Da politiet kom på døra, gikk hjemmebrentapparatet for fullt, skriver avisa.

De tre mennene erkjenner deler av forholdene de er siktet for. Politiet utelukker ikke at det kommer flere pågripelser i saken.