- Politiet har bekreftet at ting kunne vært gjort annerledes, og det skulle bare mangle

Leder av Stortingets 22. juli-komité, Knut Arild Hareide (Krf), tror på en bedre debatt etter politiets terror-evaluering i dag.

BERØMMER POLITIET: Leder av Stortingets særskilte 22. juli-komité, Knut Arild Hareide (Krf), mener det var klokt av politet å starte dagens presentasjon av sin egen 22. juli-rapport med en beklagelse. Foto: jacques Hvistendahl
BERØMMER POLITIET: Leder av Stortingets særskilte 22. juli-komité, Knut Arild Hareide (Krf), mener det var klokt av politet å starte dagens presentasjon av sin egen 22. juli-rapport med en beklagelse. Foto: jacques HvistendahlVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag presenterte politiet sin fullstendige vurdering av egen innsats etter 22. juli-terroren.

Politidirektør Øystein Mæland åpnet presentasjonen av rapporten med en beklagelse:

- Jeg vil beklage at norsk politi ikke pågrep gjerningsmannen tidligere enn de gjorde. Hvert minutt var et minutt for mye, sa Mæland.

- Riktig med beklagelse - En klok tilnæring, sier leder av Stortingets særskilte 22. juli-komité, Knut Arild Hareide.

- Jeg synes politiet opptrådte mye klokere i dag enn da de presenterte delrapporten i desember. De vurderer helhetssituasjonen på en god måte, og jeg synes at det var riktig med en beklagelse, sier Hareide til Dagbladet.

- Bra for debatten I rapporten som ble lagt fram i dag, peker politiet på 54 punkter der det er rom for forbedringer.

- Det politiet nå gjør, de peker på at bedreskapen ikke har god nok og på de behovene de har, er riktig observasjoner. Jeg føler at politidirektør Øystein Mæland har tatt grep, og presentasjonen av rapporten viste at det ligger en helhetlig tankegang bak. Han ga honnør til alle i politiet som hadde bidratt, samtidig som han åpner for at ting kunne vært gjort annerledes. Det mener jeg er bra for den videre debatten, sier Hareide.

- Politiet har bekreftet at de kunne gjort ting annerledes, og det skulle bare mangle. Men når politiet er så klare på at de ikke var dimensjonert for hendelser som 22. juli, tror jeg det er viktige signal som det det politiske Norge skal ta med seg. Nå må vi jobbe med forbedringer.