Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet har beslaglagt datautstyr, dokumenter og penger i Sharif-saken

Den pågrepne «Dekkongen» sitter i avhør for andre dag på rad.

«DEKKONGEN»: Tasawer «Tommy» Sharif (39) slo seg opp på salg av billige dekk, men geskjeften har de seinere åra gått trått. Nå er han siktet for å ha tappet konkursboene sine for penger. Foto: Agnete Brun / Dagbladet
«DEKKONGEN»: Tasawer «Tommy» Sharif (39) slo seg opp på salg av billige dekk, men geskjeften har de seinere åra gått trått. Nå er han siktet for å ha tappet konkursboene sine for penger. Foto: Agnete Brun / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Romerike politidistrikt har i ettermiddag sendt ut en pressemelding i forbindelse med pågripelsen av Tommy Sharif (39) og ransakingen på fire forskjellige steder på Romerike og i Oslo.

- Det er tatt beslag i dokumenter, datautstyr og penger. Politiet vil de nærmeste dagene jobbe sammen med skatteetaten med å få oversikt over beslaget, skriver politiadvokat Charlotte Benneche i meldingen.

Hun opplyser at politiet har mottatt flere tips fra publikum i kjølvannet av pågripelsen.

Tilbakeholden Overfor Dagbladet er Benneche svært tilbakeholden med å utdype sakens detaljer. Dette gjelder bl.a. størrelsen på kontantbeløpet, hva som ligger lagret på datautstyret, og hvor de ulike beslagene ble gjort.

- Det er av hensyn til etterforskningen, som er på et tidlig stadium, sier politiadvokaten.

Benneche vil ikke karakterisere Sharif-saken spesielt, men sier på generelt grunnlag at Romerike politidistrikt ser alvorlig på økonomisk kriminalitet og unndragelser.

Så langt har ikke politiet tatt stilling til om de skal begjære Sharif og lillebroren (32), som også er pågrepet i saken, fengslet.

«Tyngre innfordring» Tidligere har politiet opplyst at pågripelsen av Sharif kom etter «tips fra bostyrer og skattemyndighetene». I dagens pressemelding går det fram at Skatt øst og kemneren i Skedsmo siden desember 2013 har drevet «tyngre innfordring» mot 39-åringens selskap.

- I mai 2015 ble det begjært arrest til sikring av uforfalte skatte- og avgiftskrav. I forbindelse med bobehandling og igangsatte bokettersyn samarbeider vi nå tett med politiet på Romerike og bostyrer, opplyser Erik Nilsen, avdelingsdirektør i Skatt øst.

Nilsen vil ikke utdype disse opplysningene ytterligere overfor Dagbladet, og henviser til politiet for kommentarer.

- Vi har et glimrende samarbeid med politiet, understreker han.

Grov unndragelse Sharif har sittet på politihuset på Lillestrøm siden i går morges, da han ble pågrepet i brorens dekkbutikk på Alnabru i Oslo. Han er siktet for såkalt grov bounndragelse i forbindelse med konkursbegjæringen for alle de ni selskapene hans; unndragelsen dreier seg om millionbeløp.

Siktelsen er i hht. straffelovens paragraf 283, og har en strafferamme på seks års fengsel.

39-åringen, som slo seg opp til å bli «dekkongen» med stort varehus ved E6 på Berger i Skedsmo, har de seinere åra opplevd stadig dårligere resultat for geskjeften. I mai begjærte han selv alle de ni selskapene konkurs, men under bobehandlingen er det avdekket en rekke uregelmessigheter:

Sharif har overført millionbeløp fra selskapene til seg selv eller sønnen. Regnskapsopplysninger mangler, og en server og flere harddisker med disse lagret er sporløst forsvunnet. Politiet mistenker 39-åringen for bevisst å ha tappet de gjeldtyngede selskapene for midler, slik at kreditorene ikke skal få tak i dem.

«Betydelig beløp» Politiet gjennomsøkte i går Sharifs hjem, lillebrorens butikk, et lager på Nedre Romerike samt regnskapsførerens lokaler, hjulpet av en såkalt valutahund. Resultatet ble at de fant «et betydelig beløp penger».

Dekksalgsmannen har i går og i dag sittet i avhør. Ifølge sin advokat Sol Elden samarbeider han med politiet.

- Han bidrar etter beste evne ved å besvare spørsmålene politiet har. Han erkjenner ikke straffskyld. sa Elden til Dagbladet tidligere i dag.

Lillebroren er er siktet for heleri, i hht. straffelovens paragraf 317. Ifølge sin advokat Solveig Høgtun stiller han seg uforstående til siktelsen, og forventer å bli løslatt.

VALUTAHUND: Politiet brukte i går valutahund i jakten på kontanter de mistenker Sharif for å ha gjemt unna. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix
VALUTAHUND: Politiet brukte i går valutahund i jakten på kontanter de mistenker Sharif for å ha gjemt unna. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!