Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet har detonert en eksplosjon i leiligheten til våpendesperadoen

- Det er fortsatt mye arbeid som står igjen.

SKUMMELT: Politiet må trå varsomt rundt leiligheten til gjeringsmannen. Nå tyder alt på at politiet ikke klarer å desarmere flere eksplosiver, og må trolig ty til en kontrollert detonasjon. Foto: Getty Images/AFP
SKUMMELT: Politiet må trå varsomt rundt leiligheten til gjeringsmannen. Nå tyder alt på at politiet ikke klarer å desarmere flere eksplosiver, og må trolig ty til en kontrollert detonasjon. Foto: Getty Images/AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En bombegruppe har klart å desarmere den første av en rekke bombe- og brannfeller i våpendesperadoen, James Holmes, sin leilighet.

- Vi har nå desarmert den første trusselen, som inkluderer en snubletråd og en brannfelle, sier politibetjent Cassidee Carlson til New York Post.

- Snubletråden var satt opp på en slik måte at den ville detonere hvis noen gikk inn i leiligheten, og den ville definitivt drept den personen, sier Carlson videre.

Eksplosjon I tillegg har politiet detonert en kontrollert eksplosjon i leiligheten.

- Alt var vellykket, men det gjenstår fortsatt mye arbeid med andre eksplosiver. Vi kan ikke utelukke at det blir flere detonasjoner, står det i en pressemelding sendt ut av politiet.

Gatene rundt har nå blitt åpnet for trafikk igjen.

6-åring drept Politiet sendte først inn en robot med kamera for å få en oversikt over leiligheten.

Av andre grusomme detaljer som kommer frem, har det nå blitt klart at en seks år gammel jente er blant de drepte.

Minst syv personer er fortsatt kritisk skadd etter skuddene som drepte minst 12 mennesker og skadet 58.

- Aldri sett noe lignende Politibetjent Cassidee Carlson sa til nyhetsbyrået at de vil advare folk en stund på forhånd, slik at ingen blir redde.

- Vi kan ikke sette noe tidspunkt for det enda, men vi trenger ikke å forhaste oss, sier han.

KNUSER RUTA: Politiet har ikke turt å gå gjennom frontdøra på leiligheten, og valgte heller å knuse ruter inn til leiligheten. Foto: (Getty Images)
KNUSER RUTA: Politiet har ikke turt å gå gjennom frontdøra på leiligheten, og valgte heller å knuse ruter inn til leiligheten. Foto: (Getty Images) Vis mer

- Det er en veldig avansert felle, og vi vet ikke hvordan den fungerer. Det er også tre beholdere der inne, som vi ikke vet hva inneholder. Personlig har jeg aldri sett noe liknende som det videoen av leiligheten viser oss, sier Carlson videre.

Lokkemusikk Ifølge en kilde i politiet har den mistenkte også sørget for å forhåndsinnstille et musikkanlegg i leiligheten slik at det skulle spille den samme høye musikken om og om igjen, tilsynelatende for å få naboer til å klage og lokke politiet til leiligheten.

- Hvis han hadde blitt skutt og drept, ville disse bombefellene utvilsomt ha kunnet drepe og skade de første som kom til stedet, sier den ikke navngitte kilden.

En nabo forteller om den høye musikken fra leiligheten natt til fredag.

- Akkurat ved midnatt kom det plutselig en voldsom teknomusikk fra leiligheten over, som om noen hadde startet en fest. I ettertid er det mitt inntrykk at dette var en timer som var stilt inn i leiligheten, sier Fonzi til Dagbladet.

FASE TO: Her klargjør en politimann en sølvfarget robot som sannsynligvis skal brukes til å detonere en eller flere av eksplosivene i leiligheten. Foto: Reuters
FASE TO: Her klargjør en politimann en sølvfarget robot som sannsynligvis skal brukes til å detonere en eller flere av eksplosivene i leiligheten. Foto: Reuters Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media